İkizleri için 60 kilo verdi

Arzu Yaman, hiperaktif ikizleriyle ilgilenebilmek için tüp mide ameliyatı oldu, 7 ayda 80 kilograma düştü.

İkizleri için 60 kilo verdi
İkizleri için 60 kilo verdi
GİRİŞ 16.01.2016 12:43 GÜNCELLEME 16.01.2016 12:43

Antalya'da tüp bebek yöntemiyle sahip olduğu ikizleriyle aşırı kiloları nedeniyle yeterince ilgilenemeyen Arzu Yaman, tüp mide ameliyatı olarak 7 ayda 60 kilo verdi.

Antalya'nın Kemer ilçesinde yaşayan Arzu Yaman, 11 yıl önce Atilla Yaman ile hayatını birleştirdi. En büyük hayali bebek sahibi olmak olan Yaman, 7 yıl önce tüp bebek yöntemiyle ikiz bebeklerini dünyaya getirdi. 28 haftalık dünyaya gelen bebekler, doğumdan kısa süre sonra hayatını kaybetti.

Bebeklerinin üzüntüsünü yaşayan Yaman, ikinci tüp bebek denemesinde de 4,5 yıl önce "Eymen" ve "Eren" ismini verdiği ikiz bebeklerini dünyaya getirdi. Tüp bebek süresince aldığı hormon ilaçları nedeniyle 140 kilograma ulaşan Yaman, doğumdan sonra da zayıflayamadı. Yaman, 3,5 yaşına ulaşan ve aşırı hareketli olmaları nedeniyle "hiperaktivite bozukluğu" teşhisi konulan çocuklarıyla ilgilenemez hale geldi.
Midesi çay bardağı kadar küçültüldü

Çocukları için zayıflamaya karar veren Yaman, tüp mide ameliyatı oldu. Prof. Dr. Nurullah Bülbüller tarafından gerçekleştirilen ameliyatla midesi bir "çay bardağı" kadar küçülen Yaman, hızla kilo vermeye başladı. 7 ayda 60 kilo veren Yaman, 140 kilodan 80 kilograma düştü.

Yaman,yaptığı açıklamada, hayatı boyunca kilo problemi yaşadığını hamilelik süreci öncesinde gördüğü tedaviler nedeniyle daha fazla kilo aldığını söyledi. Çocuklarının ilgiye muhtaç olduğunu anlatan Yaman, "Çocuklarım hiperaktif. Konuşamama problemleri var. Onlarla daha çok ilgilenmek istiyordum ama kilolarım buna engel oluyordu. Ameliyat oldum ve kilo verdim. Kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum. İçimden sanki bir insan çıkmış gibi oldum. İnsanlar beni tanıyamıyor. Eskiden acıyarak bakanlar şimdi gıptayla bakıyorlar" dedi.

20 kilo daha vermek istiyor

Aile ve iş hayatının tamamen değiştiğini anlatan Yaman, şöyle konuştu: "İçimdeki kendimi ortaya çıkardım. Çocuklarıma sahip olmak için çok uğraştım. İki bebeğimi kaybettim. Evlendiğimde 90 kiloydum ama bebek sahibi olmak için gördüğüm tedaviler nedeniyle 140 kiloya çıktım. Her şey onlar içindi. Yine onlar için zayıfladım. Artık çocuklarımın peşinden koşabiliyor ve onlarla kaydırağa binebiliyorum, oyunlar oynayabiliyorum. Onlarla daha iyi iletişim kuruyorum. Çocuklarıma karşı daha aktifim. Çocuklarımın sadece mutlu olmasını istiyorum. 20 kilo daha vermek istiyorum. O zaman her şey benim için çok daha güzel olacak."

Çocuklarının da annelerinin zayıflamasından mutlu olduğunu anlatan Yaman, "Benden bir şey istediklerinde hemen yerine geliyor. Önceden isteklerini yapmakta çok zorlanıyordum. Onlarla beraber sokakta koşmanın keyfini yaşıyorum" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı