Antalya

G20 Liderler Zirvesi'ne doğru

12:48 07 Kasım 2015
G20 Liderler Zirvesi'ne doğru

Antalya Büyükşehir Belediyesi G20 Liderler Zirvesi çalışmalarını tamamladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi aylar öncesinde başladığı G20 Liderler Zirvesi çalışmalarını tamamladı.

Toplam 902 kişi ve 232 araç ile çalışan Büyükşehir Belediyesi, bölgeye yeni yollarlar yaptı, yağmur suyu drenaj hatları açtı ve peyzaj çalışmalarını gerçekleştirdi. 

G20 Liderler Zirvesi kapsamında EXPO 2016 Antalya-Kundu yolu, Kundu-Belek yolu, Belek-Kadriye turizm yolu, Kardeş Kentler Caddesi olmak üzere toplam 31 kilometrelik yol çalışması yapıldı. Kundu Belek arasını 4 dakikaya düşürecek 6 buçuk kilometrelik Kundu-Belek yolu rekor bir sürede bitirilerek zirveye yetiştirildi. Peyzaj çalışmaları tamamlanan yol açılmadan önce Kundu-Belek arası 45 dakika sürüyordu. 

Büyükşehir Belediyesi, zirvenin yapılacağı Belek'le Kadriye arasındaki 8 bin 500 metre uzunluğundaki, 12 metre genişliğindeki turizm yolunda da kaldırım ve peyzaj çalışması yaptı.

- Kardeş Kentler Caddesi de yeniden asfaltlandı

G20 çalışmaları kapsamında havalimanını Kundu turizm bölgesine bağlayan 6 bin 100 metre uzunluğundaki çift şeritli Kardeş Kentler Caddesi de yeniden asfaltlandı. Havalimanına gelen konukları Kundu üzerinden Belek'e taşıyacak güzergahın başında bulunan cadde yenilendi. Asfaltın yanı sıra caddenin yağmur suyu drenaj hattı, aydınlatılması peyzaj düzenlemesi yapıldı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Altınova-Havalimanı Kavşağı, Havalimanı-Isparta Kavşağı, Kadriye-Belek Kavşağı arası, Serik-Belek turizm yolu, Kadriye turizm yolu, Belek-Kadriye turizm yolunda peyzaj düzenlemesi yaptı. 

- Düden Şelalesi görsel şölene hazırlanıyor                                                                    

Düden Şelalesi'nin denize dökülen bölümü ışıklandırılarak, özellikle akşam saatlerinde Antalya'ya gelen dünya liderleri ve her yıl şehri ziyaret eden milyonlarca turist renk oyunları ile görsel bir şölen ile karşılanacak. LED teknolojisiyle ışıklandırılacak Düden Şelalesi, Antalya'ya hava yoluyla gelen yerli ve yabancı konuklara gösterilecek ilk cazibe noktası olacak. Düden Şelalesi'nin akma yoluna ve suyun düştüğü yere renk animasyonlu ve LED'li aydınlatma armatürleri ile ışıklandırma yapılacak.

Şelalenin sağında ve solunda bulunan falezlere eşit sayıda homojen görünüm sağlamak kaydıyla, güneş enerjili küre tipi LED armatürlerin montajı yapılacak. Yanıp sönecek küreler ve renk geçişleri ile muhteşem bir görüntü ortaya çıkacak. Düden Şelalesi, Niagara Şelalesi gibi müthiş bir manzaraya kavuşacak. 1 milyon 690 bin liraya mal olacak projenin G20 Liderler Zirvesi öncesinde tamamlanacak.

- Serik arıtması

Büyükşehir Belediyesi Serik'in kapasitesi dolmuş arıtma tesisini 6 ayda yenileyerek hizmete açtı. 36 milyon lira yatırım bedeli ile hayata geçirilen tesisle Antalya sahillerinin geleceği kurtuldu. Avrupa Birliği standartlarındaki tesisin ön artırma kapasitesi 135 bin kişi, biyolojik arıtma kapasitesi 80 bin kişi. Uluslararası kalitede filtrasyon ve dezenfeksiyon ünitesiyle tesiste arıtılan su tarımsal amaçlı kullanılabiliyor.

- 4 bin 900 metre yağmur suyu kanalı

Büyükşehir Belediyesi, olası aşırı yağışlarda olumsuz bir durum yaşanmaması için önlemlerini aldı. Zirvenin yapılacağı Belek bölgesinde yağışın tahliyesi için toplam 4 bin 900 metre yağmur suyu drenaj hattı yapıldı. Bölgede bulunan mevcut yağmur suyu hatlarının ve mazgalların temizliği gerçekleştirilerek, tıkanıklıklar açıldı. 68 personel zirve boyunca alt yapı ile sorunlara anında müdahale edecek.

- Basın için özel çalışma

Zirveyi takip edecek yaklaşık 3 bin yerli ve yabancı basın mensubu için de özel bir çalışma yapıldı. Gazetecilerin her türlü sorun ve ihtiyaçlarını iletebilecekleri 444 9 420 nolu Call Center kuruldu. Basın mensuplarının en iyi şekilde ağırlamak, konaklama ve ulaşım gibi tüm gereksinimlerini karşılayacak bir çalışma yapıldı. Medya mensupları servislerle istedikleri yere ulaştırılacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.