Antalya

Antalya'daki dinozor maketleri boyanıyor

11:07 21 Kasım 2015
Antalya'daki dinozor maketleri boyanıyor

Antalya'nın Kemer ilçesinde 30 dönüm arazi üzerine kurulu Dinopark'ta kışın yoğun yağış, yaz aylarında da yüksek sıcaklık nedeniyle renkleri solan dinozor maketleri, bir ressam tarafından boyanıyor

BEKİR BEKTAŞ - Kemer ilçesine bağlı Göynük Mahallesi'nde 30 dönüm arazi üzerine kurulan Dinopark'ta kışın yoğun yağış, yaz aylarında da yüksek sıcaklık nedeniyle renkleri solan dinozor maketleri, bir ressam tarafından yeniden boyanıyor.

Kapılarını ziyaretçilere ilk kez açtığı 2011 yılından bu yana maruz kaldıkları yüksek sıcaklık nedeniyle renklerinde solma olduğu gözlenen gerçek boyutlardaki 28 dinozor maketinin boyanma işlemi için bir ressamla anlaşma yapıldı.

Dinopark işletmecilerinden Abdullah Eş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dinopark'ta bu sezon bazı bakım ve onarım çalışmaları ile yenilikler yapmaya karar verdiklerini belirtti.

Bu kapsamda parka yeni bazı görseller kazandırdıklarını anlatan Eş, "Antalya'nın iklim şartları nedeniyle renklerinde solma oluşan dinozor maketlerini bir ressama aslına uygun olarak boyatıyoruz. Güneş ışıklarının sert olduğu bir bölgede yaşadığımız için zamanla bu tür solma ve deformenin yaşanması normal ama biz misafirlerimiz parkımızdaki dinozorları her zaman en uygun şekilde ziyaret etsin, istediğimiz için bu işlemi yaptırıyoruz" dedi.

- Rus turist kaybı yerli turistle aşıldı

Kemer'in Rus turistlerin yoğun olarak geldiği turizm bölgelerinden olduğunu belirten Eş, Rusya'daki ruble krizinin Dinopark'ı da etkilediğini bildirdi.

Parka Rus turist girişinde yüzde 40'a yakın düşüş görüldüğünü ifade eden Eş, "Ancak yerli turistin yoğun ilgisiyle Rus turist sayısının azalmasından oluşan kaybı aştık" diye konuştu.

Parka yatırımlarının süreceğini, yapacakları çalışma kapsamında 2016 yılında yeni görsellerle ziyaretçilere kapılarını açacaklarını vurgulayan Eş, parkta yeni dinozor ve fosil maketlerinin de yer alacağını, parkın kurulu olduğu alana bir de kaplumbağa parkı ekleyeceklerini bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.