Antalya

"Uluslararası MENA Ülkeleri Antalya Zirvesi"

14:04 08 Şubat 2016
"Uluslararası MENA Ülkeleri Antalya Zirvesi"

Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden Antalya'ya gelen turist sayısının artırılması ve alternatif pazar yaratılması amacıyla düzenlenen "1. Uluslararası Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) Ülkeleri Antalya Zirvesi" kapsamında 4 bin 250 ikili görüşme gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın desteği, Türk Hava Yolları (THY) sponsorluğu ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile Serik Belediyesi ana organizasyonuyla Antalya Belek'te düzenlenen zirve, yarın sona erecek.

Zirve kapsamında turizm alanında Türkiye'nin ve Arap ülkelerinin potansiyelini anlatan sunumlar gerçekleştirilerek, karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu. Online randevu sistemi faaliyete geçirilerek, 4 bin 250 yüz yüze ikili görüşme gerçekleştirildi. Farklı ülkelerden gelen seyahat acentesi ve medya mensuplarına Antalya merkez ve ilçelerinde tarihi ve turistik mekanları ile otelleri gezdirildi.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Antalya Koordinatörü Osman Erol Saraydere, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zirvenin oldukça verimli geçtiğini ve acente sahiplerinin kentteki turizm potansiyeline hayran kaldığını söyledi.

Zirveye katılan Kuveyt'in Ankara Büyükelçisi Abdullah Al-Duwaikh'in olumlu izlenimler verdiğini ve Ankara'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştüğünü anlatan Saraydere, "Sayın Büyükelçi, zirveden büyük memnuniyet duyduğunu ve MENA ülkelerine giderken bize eşlik edeceğini söyledi. Zirve çok verimli geçti, işbirliği anlamında mutabık kalındı. Arap acente sahipleri, turlarına Antalya paket programını da koyacaklarını açıkladı" dedi.

Saraydere, zirve kapsamında 4 bin 250 ikili görüşme yapıldığını dile getirerek, görüşmelerin yanında kente gelen acente sahiplerinin kent merkezi ve ilçelerdeki tarihi, turistik mekanları gezdiğini belirtti.

Misafirleri Olimpos Dağı'na da çıkardıklarını anlatan Saraydere, "Olimpos'a çıktıklarında, 'sahil 15 derece, burası eksi 5 derece. Böyle bir yer dünyanın hiçbir yerinde yok' dediler. Arap turistler sanıldığı gibi sıcaktan kaçmıyor, Olimpos'a büyülendiler. Zirveden de çok memnun ayrıldılar, hatta Kuveyt Büyükelçisi, bizi onların milli günü olan özel resepsiyona davet etti" diye konuştu.

Saraydere, Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın desteğiyle Antalya'da meyve-sebze, turizm ve emlak yatırımcılarına yönelik bir zirve de yapacaklarını söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.