Antalya

Engelli sporcunun Rio için metre hesabı

11:28 04 Nisan 2016
Engelli sporcunun Rio için metre hesabı

OKTAY ÖZDEN - Bedensel Engelliler Atletizm Milli Takımı'nın sporcusu Hakan Ayyıldız, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na katılabilme yolunda A barajını geçebilmek için metre hesabı yapıyor.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan 1 metre 41 santimetre boyundaki Hakan Ayyıldız, engelinin doğuştan boy kısalığı kaynaklı olduğunu söyledi.

Spora 6 yıl önce başladığını, 5 senedir de Bedensel Engelliler Milli Takımı'nda cirit ve güllede mücadele ettiğini belirten Hakan, "2015 yılı ağustos ayında Çek Cumhuriyeti'nde organize edilen Uluslararası Bedensel Engelliler Atletizm Şampiyonası’nda güllede 7.82 metre, ciritte ise 26.74 metre dereceler elde ettim. Bu sonuçlarla haziran ayında İtalya’da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkını kazandım." diye konuştu.

Milli sporcu, Brezilya'nın Rio kentinde 7-18 Eylül'de gerçekleştirilecek Paralimpik Oyunları A barajı için güllede 10.40 metre, ciritte ise 32 metrelik dereceye ulaşması gerektiğini ifade etti.

Avrupa Şampiyonası'nda söz konusu dereceler için mücadele etmeyi planladığını vurgulayan Hakan Ayyıldız, "Sıkı çalışıyorum. Olimpiyat A barajını geçeceğime inanıyorum. Güllede 2.58 metre, ciritte ise 5.26 metre kaldı. Allah'ın izniyle olimpiyat kotası alacağım. Yaşım 21, daha yolun başındayım. 2016'da olimpiyatlara gitmek, 2020'de madalya kazanmayı hedefliyorum." ifadelerini kullandı.


- "Hayata bakış açım değişti"


Hakan Ayyıldız, engellilerin kendilerini engelli olarak görmemesini istedi.

"(Boyumla alay ederler) diye evden dışarıya çıkmıyordum" diyen milli sporcu, şunları kaydetti:

"Spora başladıktan sonra böyle olmadığını gördüm. Hayata bakış açım değişti. Bu yüzden engelliler, kendilerini engelli olarak görmemeli. Hayata bakış açıları güzel olsun, mutlu olsunlar. Neşeli, hayatı içten yaşasınlar."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.