Antalya

Antalya OMGİ faaliyete geçti

12:50 19 Nisan 2016
Antalya OMGİ faaliyete geçti

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından, Antalya Havalimanı'nda kurulan Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu (OMGİ) ile 24 saat gözlem yapılabilecek.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamda, Antalya Havalimanı'nda kurulan ve daha önce açılışı gerçekleştirilen OMGİ ile uçuşlar daha güvenli gerçekleştirilecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Türkiye genelinde gözlem ağını sürekli genişlettiği vurgulanan açıklamada, meteoroloji teşkilatının başta ulaştırma olmak üzere bütün sektörlere verdiği hizmetlerin kalitesini artırmak için sürekli, doğru, güvenilir ve zamanında gözlem verisi elde etmek gayesiyle çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Bu çerçevede Antalya'da meteoroloji alanında büyük yatırım gerçekleştirildiği bildirilen açıklamada, daha önce Gazipaşa Havalimanı'na kurulan OMGİ'nin devreye alınmasıyla uçuşların güvenliği için meteorolojik verilerin üretilmeye başlandığı ifade edildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, meteoroloji alanındaki yatırımlarının sadece havaalanları ile sınırlı olmadığını, son 14 yılda anlık hava durumu bilgilerinin vatandaşlara sunulması için Antalya'da 40 adet OMGİ kurduklarını belirtti.

Bu yıl da ikisi Alanya'da olmak üzere Manavgat ve Korkuteli'nde 4 adet OMGİ kurulacağının altını çizen Eroğlu, şunları kaydetti:

"Kurulan gözlem istasyonları son teknoloji sistemleri. Eskiden bu meteorolojik veriler el ile ölçülürdü ve güvenilirlikleri azdı. Tesis ettiğimiz bu yeni sistemler ile artık hava tahminlerinde isabet oranımız yüzde 90'ların üzerine çıktı. Antalya'da denizcilik faaliyetleri de önemli. Bu maksatla Antalya'da 6 adet deniz OMGİ'si kurduk. Denizcilerimiz buralardan gelen verilerin durumuna göre denize açılıyor ve can ve mal kayıplarının önüne geçiliyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.