Antalya

FIVB World Tour Antalya Open'a doğru

12:19 07 Mayıs 2016
FIVB World Tour Antalya Open'a doğru

Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Plaj Voleybolu dünya turunun bir ayağı olan FIVB World Tour Antalya Open, 10 Mayıs'ta başlayacak.

Türkiye Voleybol Federasyonunca (TVF) Antalya Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle düzenlenen ve 35 ülkeden 114 takım, 228 sporcunun mücadele edeceği turnuvada karşılaşmalar Konyaaltı Beach Park ve TVF Akdeniz Üniversitesi Plaj Voleybolu Merkezi'nde yapılacak.

Rixos Downtown Otel'de gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan organizasyonun teknik müdürü Levan Akhvlediani, geçen yılki organizasyonun başarılı geçtiğini söyledi. Türkiye'nin bu yıl da üst seviye bir organizasyon gerçekleştireceğini kaydeden Akhvlediani, turnuvanın dünya çapında takip edileceğini, Antalya'nın da tanıtımı olacağını dile getirdi. Akhvlediani, turnuvanın olimpiyat vizesi almak için de önemli olduğuna dikkati çekti.

TVF Plaj Voleybolu Yönetmeni Oğuz Değirmenci ise organizasyonun günde 8 saat olmak üzere 80 ülkede canlı yayınlanacağını söyledi. Milli sporcular Murat Giginoğlu ve Volkan Göğtepe'den oluşan takımın olimpiyat vizesi almak için çaba gösterdiğini anlatan Değirmenci, ikilinin bir yılda büyük bir aşama kaydederek dünyada ismi anılan önemli sporcular arasına girdiğini, bu durumun da Türk plaj voleybolu açısından önemli olduğunu dile getirdi.


- Murat Giginoğlu: "Turnuva olimpiyatlara yaklaştıracak"


Milli sporcu Murat Giginoğlu, Türkiye'de düzenlenen open turnuvasında mücadele etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Turnuvanın kendilerini olimpiyatlara yaklaştıracağına inandığını kaydeden Murat Giginoğlu, "Olimpiyatlara katılmak için 6 haftamız var. Bizim için çok önemli bir turnuva. Antalya halkının desteğine ihtiyacımız var. Hedeflediğimiz gibi burayı kürsüde bitirmek istiyoruz." dedi.

Dünya sıralamasında 21'inci sırada bulunduklarını ve olimpiyat vizesi almak için ilk 17 içerisinde yer almaları gerektiğini vurgulayan Murat Giginoğlu, olimpiyatlara katılıp Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istediklerini vurguladı.

Milli sporcu Aleyna Vence ise plaj voleyboluna yeni başladığını söyledi. Böyle bir turnuvaya katılmaya hak kazandığı için mutlu olduğunu ifade eden Vence, "Bu turnuvada tecrübeli oyuncularla oynayabilme şansım olacak. Heyecanlıyım ve sevinçliyim. Hedefim başarılı olabilmek." diye konuştu.

Organizasyonda toplam 150 bin dolar ödül dağıtılacak. Türkiye'nin 7 takımla mücadele edeceği organizasyonu voleybolseverler ücretsiz izleyebilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.