Antalya

"Sosyal medya 'narsisizmi' ateşliyor"

16:46 07 Haziran 2016
"Sosyal medya 'narsisizmi' ateşliyor"

Antalya Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Yardımcısı ve psikolojik danışman Nevzat Özer, sosyal medyanın narsisizmi ateşlediğini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Yardımcısı Özer, yaptığı açıklamada, Narsisizmin kişinin kendisini aşırı beğenmesi, sevmesi, önemli hissetmesi olduğunu ifade etti. Ailelerin de "Benim çocuğum her şeyin üstesinden gelir" gibi bazı sözlerle çocuklarda narsisizmin gelişmesine neden olduğunu anlatan Özer, narsisizmin insanları birbirine ilgisiz yaptığını ve duyarsız hale getirdiğini kaydetti.

Sosyal medyanın da bu anlamda önemli bir tehlike olduğuna dikkati çeken Özer, "Sosyal medya 'narsisizmi' ateşliyor. Sosyal medya, kişinin egosunu öne çıkarıp vitrinize ediyor. 'Kendin ol, başkalarının ne düşündüğünü önemseme, bu senin hayatın' mesajları sık sık veriliyor. Bu mesajlarla narsisizmin temellerini atıyor." diye konuştu.

Özer, çocukları ve gençleri narsisizmden uzak tutmak için gerçekçi hayaller geliştirmek gerektiğini ve onların başkalarına yardım etmelerini sağlamanın gerektiğini kaydetti.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.