Antalya

Antalya’nın suyu temiz

12:44 12 Ağustos 2016
Antalya’nın suyu temiz

Antalya Büyükşehir Belediyesi Laboratuvar Şube Müdürlüğü tarafından yılın ilk 7 ayında Antalya merkezi ve ilçelerden bin 29 noktadan alınan şebeke suyu numulerinde yapılan analizlerde kentin suyu temiz çıktı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı Berna Dedeman Laboratuvar Şube Müdürlüğünce Antalya ve ilçelerinin sınırları içerisindeki çeşitli noktalardan bin 29 adet şehir şebeke suyu numunesi alındı.

Yapılan fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerde şebeke sularında herhangi bir kirliliğe rastlanmadı. Yetkililer, Antalya’da yaşayan vatandaşların, musluklarından akan mineral bakımından zengin olan suyu rahatlıkla içip kullanabileceğini belirtti.

Berna Dedeman Laboratuvarı Şube Müdürü Haluk Akdolun, gazetecilere yaptığı açıklamada, şebeke sularında gerekli fiziksel kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yaptıklarını belirterek, "Şehir şebeke suyunun özelliğini öğrenmek isteyen veya suyun kalitesiyle ilgili şikayeti olan vatandaşlar, Laboratuvar Şube Müdürlüğünün 321 78 77 ya da 321 46 00 telefon numaralarını arayabilir. İstek geldiğinde ekibimizi adrese gönderiyoruz. Suyun tahlilini yaptıktan sonra raporunu sunuyoruz. Bu hizmetler karşılığında hiçbir ücret almıyoruz. Bu hizmetimizden vatandaşlar da çok memnun olduklarını ifade ediyor." dedi.

Antalya'da damacana su alışkanlığı olduğuna dikkati çeken Akdolun, "Şehrimizde ve ilçelerimizde çeşmelerden akan sular temiz ve içilebilir sular. Vatandaşlarımızın çeşmelerden akan suları içmesinde bir sakınca yok. Aksine çok sağlıklı ve mineral bakımından da zengin bir içme suyuna sahibiz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.