Antalya

Görümceden geline "ikinci hayat"

13:40 06 Eylül 2016
Görümceden geline "ikinci hayat"

Burdur'da siroz teşhisi konulan Kaniye Keleş, görümcesinden yapılan karaciğer dokusu nakliyle hayata tutundu.

Burdur'un Bucak ilçesinde oturan iki çocuk annesi 29 yaşındaki Kaniye Keleş, şubatta diş çektirdikten bir gün sonra aşırı kanama şikayetiyle hastaneye başvurdu. Tahliller sonucu siroz olduğunu öğrenen Keleş'e, doktorları tarafından "organ nakli olması gerektiği" söylendi.

Keleş, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezine gönderildi. Tahlillerde Keleş'in dört kız kardeşinin de dokularının uymadığı anlaşıldı. Bunun üzerine tahlil yaptıran görümce 39 yaşındaki Ümmü Gülsüm Turgut'un dokularının ise uyumlu olduğu belirlendi.

Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı başkanlığındaki ekip tarafından Turgut'tan alınan karaciğer dokusu Keleş'e nakledildi.

Organ nakliyle hayata tutunan Keleş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görümcesinin, hastalığının başından itibaren kendisine karaciğerini vermek istediğini söyledi.

Keleş, "Gönüllü oldu, onunki tuttu. Görümcem sayesinde sağlığıma kavuştum. Görümcemin verdiği ciğerle hayata tutundum." dedi.

- "Onu yaşatmak istedim"

Görümce Turgut da yengesinin hasta olduğu öğrendiğinde çok üzüldüğünü ve hiç düşünmeden ona ciğerini verme kararı aldığını belirtti.

Nakilden sonra ikisinin de yüzünün güldüğünü anlatan Turgut, "Onu yaşatmak istedim, güzel bir duygu başkasına can vermek. Ben de evliyim, iki çocuğum var. Yengemin de iki oğlu var, yeğenlerime kıyamadım. Evimizin tek gelini, onu çok seviyoruz." diye konuştu.

Turgut, "Kurban Bayramı yaklaşıyor, bayram hediyem oldu. Hem de benim doğum günümdü. Hediye almam gerekirken, doğum günümde yengeme hediye verdim. Çok güzel bir duygu." dedi.

Eşi ve ablasının başından ayrılmayan İbrahim Keleş de "Hocalarımız çok yardımcı oldular, başarılı bir ameliyat oldu. Şu anda ikisi de çok iyi. Eşim önce yolda yürürken bile zorlanırdı, şimdi yüzü gülüyor. Ablamdan Allah razı olsun, gerekeni yaptı." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.