Antalya

Antalya bayrama hazır

11:58 24 Haziran 2017
Antalya bayrama hazır

AYŞE YILDIZ - Antalya Valisi Münir Karaloğlu, bu yılın ilk beş ayında kente gelen yabancı turist sayısının 3 milyonu geçtiğini belirterek, "Bayram döneminde Antalya hem iç turizm hem dış turizm bakımından çok yoğun, yollarımız, havaalanımız çok kalabalık olacak. Buna dönük hem türlü tedbiri aldık." dedi.

Karaloğlu, AA muhabirine, geçen sene dış turizmde sorunlar yaşanınca sektörün iç turizme yöneldiğini ve buna yönelik kampanyalar yapıldığını anlattı.

Bu sene dış turizmin çok iyi seyrettiğini dile getiren Karaloğlu, "Geçen senenin yüzde 60 üzerindeyiz. Geçen sene iç turizmde yaptığımız o tanıtım çalışmalarının, kampanyaların bu sene meyvelerini topluyoruz. Yükselme trendi devam ediyor. Okulların kapanması, bayramın gelmesi ve yazın girmesiyle beraber hem iç hem dış turizm çok iyi, otellerimiz dolu." diye konuştu.

Karaloğlu, turizmcileri kötü sezonda "fiyat kırmayın" diye sürekli uyardıklarını, fiyat kırarak daha fazla turistin gelmesini sağlamanın doğru bir politika olmadığını söyledi.

Karaloğlu, fiyatı ve kaliteyi bir yerde tutmak gerektiğini, üst fiyattan daha az turiste hizmet edilebileceğini bildirerek, "Düşük fiyatlarla daha az turiste hizmet etmek gibi bir politikanız olmasın' dedik. Ama maalesef geçen sene bir panikle fiyatlar kırıldı, bu sene de fiyat konusuna şikayetleri var. Zamanla bunun da düzeleceğini düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

-"10 milyonun üzerinde yabancı turist bekliyoruz"

Antalya'nın en önemli özelliğinin hizmetin kalitesi olduğuna dikkati çeken Vali Karaloğlu, fiyatı kırarak hizmetin de kalitesini düşürmenin büyük zarara yol açacağını dile getirdi.

Karaloğlu, "Antalya uygun fiyat ve kaliteli hizmet noktasında hem iç hem dış turizmde cazibe merkezi olmaya devam edecek. 2017 yılında şu ana yabancı turistte 3 milyonu geçtik. Bu sene Antalya'ya 10 milyonun üzerinde yabancı turist bekliyoruz. Rezervasyonlar, havalimanına yapılan bağlantılara baktığımızda 10 milyonu geçeceğini öngörüyoruz." dedi.

Geçen sene Rusya ile yaşanan problemlerin ortadan kalktığını anlatan Karaloğlu, Rusya pazarının çok iyi gittiğini, Avrupa'da da kıpırdanma olduğunu belirtti.

- "Almanya'da kıpırdanma var"

Avrupa'da bazı ülkelerin yavaş yavaş yönünü Türkiye'ye çevirmeye başladığını anlatan Karaloğlu, "Avrupa'yı son dakika rezervasyonlarıyla belirli bir yere taşırsak bu seneyi istediğimiz yerde kapamış olacağız. Almanya'da da bir kıpırdanma var. 16 Nisan referandumundan sonra ciddi bir kıpırdama var. Almanya pazarının geçen senenin yüzde 25 üzerinde olacağını düşünüyoruz. Avusturya'dan istediğimiz hareket yok ama onlar birbirlerini tetikleyecektir." diye konuştu.

Karaloğlu, Ramazan Bayramı döneminde Antalya'nın hem iç turizm hem dış turizm bakımından çok yoğun olacağını belirtti. "Yollarımız, havaalanımız çok kalabalık olacak. Buna dönük her türlü tedbiri aldık." diyen Karaloğlu, emniyetin, jandarmanın, sahil güvenliğin, yerel yönetimlerden kamu kurum ve kuruluşlara kadar herkesin tedbir aldığını kaydetti.

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.