Antalya

Eski eşyaların değer kazandığı mezat

11:20 21 Eylül 2017
Eski eşyaların değer kazandığı mezat

Antalya'da düzenlenen mezatta, antika eserlerin yanı sıra çöpe atılmak üzere depoda bekleyen eski eşyalar, meraklıları tarafından satın alınıyor.

07 Antik Mezat tarafından düzenlenen antika ve eski eserler müzayedesinde vintange radyolar, tablo, cam ve damgalı porselen süs eşyaları, biblo ve heykeller ile Osmanlı saat ve muhtelif mutfak eşyaları satışa sunuldu.

Katılımın yoğun olduğu mezatta koleksiyonerler ve antika meraklıları 1 lira ile 6 bin lira arasında satışa sunulan antika eserlere büyük ilgi gösterdi.

Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi eserlerinin büyük bir bölümünün satıldığı mezatta Avrupa yapımı çift şamdanlı büyük şömine saati 6 bin lira, bronz İtalyan damgalı 1858 el yapımı avize 5 bin lira, Avrupa işi bakır gramofon 5 bin liradan satıldı.

07 Antik Mezat Genel Koordinatörü Ahmet Yücel Eldemir, yaptığı açıklamada, mezata olan ilginin her geçen gün arttığını söyledi.

Mezatları iki haftada bir çarşamba günleri düzenlediklerini belirten Eldemir, amaçlarının antika kültürünü bölgede daha etkili hale getirmek olduğunu kaydetti.

Eldemir, mezatların zaman zaman çekişmeli geçtiğine de işaret ederek "Eski bir ürün zaman zaman 1 liradan satışa çıkıyor ve 400 liraya kadar artıyor. Antika bir tablo ise ilgi görmüyorsa 250 liradan satışa çıkıp 300 liraya ancak satılabiliyor. Antika ürünlerde satışları alıcıların talebi belirliyor." diye konuştu.

Evinde, deposunda, hatta çöpe atmayı düşündüğü eski eşyası bulunan vatandaşlara çağrıda bulunan Eldemir, bunların hem değerini öğrenmek hem de satışa sunarak değerlendirmek isteyenleri de mezata beklediklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.