Antalya

Mübaşirlerden Mehmetçik Vakfına bağış

11:56 14 Şubat 2018 1 Yorum Var
Mübaşirlerden Mehmetçik Vakfına bağış

Türkiye genelinde adliyelerde görevli mübaşirler, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olanların aileleri ile gaziler için "Bir yevmiyemi bağışladım, sen de var mısın?" konulu video çekerek, ülke genelinde kampanya başlattı.

"Mübaşirlerin Sesi" adı altında bir araya gelen mübaşirler, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan'ın emekli ikramiyesi ve aracına haciz konulmasına tepki göstererek, aralarında yardım kampanyası düzenledi.

Mübaşirler çektikleri kısa videolarda, "Bir yevmiyemi bağışladım, sen de bağışla. Sen de var mısın?" diye çağrıda bulundukları görüntüleri sosyal medyada paylaştı.

Antalya Adliyesi Mübaşiri Murat Çelik, "Mübaşirlerin Sesi" adına AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin farklı illerinde görev yapan mübaşirlerden Hasan Aksoy, Yunus Yıldız, Filiz Başoğlu, Mustafa Efe Baştürk, Engin Esen ve Kemal Aydın'ın öncülüğünde bir topluluk oluşturduklarını söyledi.

"Mübaşirlerin Sesi" topluluğunda, Türkiye'nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine birçok mübaşirin yer aldığını dile getiren Çelik, başlattıkları yardım kampanyasına yaklaşık 5 bin mübaşirin destek verdiğini belirtti.

Mübaşirlerin Zeytin Dalı Harekatı şehitleri ve bütün şehitlerin emanetine sahip çıkmak adına bu kampanya başlattıklarını vurgulayan Çelik, şöyle konuştu:

"Mübaşirler olarak Türkiye genelinde şehit ve gazi aileleri için 'Bir yevmiyemi bağışladım, sen de bağışla, sen de var mısın' kampanyası başlattık. Bütün Türkiye'nin ve kamuda çalışanların bu kampanyaya destek olmasını istiyoruz. Şu ana kadar iki günde 5 bin lira bağış topladık, bunu bütün şehit aileleri ve yakınları adına Mehmetçik Vakfına bağışlayacağız."

Mübaşirlerin videoları "Adalet mülkün temelidir" yazısının önünde çektiklerini vurgulayan Çelik, "Bu fikir Van'ın Erciş ilçesindeki mübaşir arkadaşımızdan çıktı. Sosyal farkındalık oluşturmak adına bir video çektik ve kampanyamızı başlattık. Kampanyaya sosyal medyadan destek olmak isteyenler Twitter'dan #MÜBAŞİRbiryevmiyenibağışla başlığına destek verebilirler. Ben yevmiyemi bağışladım, sen de bağışla Türkiyem." diye konuştu.

5. Asliye Hukuk Mahkemesi Mübaşiri Ersin Can da Afrin'de şehit düşen ve vatan için canını veren bütün şehitlere Antalya Adliyesi olarak sahip çıkmak istediklerini ve Türkiye çapında bu konuda yardım kampanyası yaparak buna öncü olmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun; çok güzel bir eylem ve davranış olmuş. Sizi tebrik ediyorum. İnşallah diğer meslek gruplarına da örnek olur. Türkiye'nin en duyarlı meslek grubu MÜBAŞİRLER ki böyle bir etkinlik ve çaba içindeler ve mücadele ediyorlar.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.