Antalya

Antalya'da "Barınakta Şenlik Var" festivali

13:50 06 Mayıs 2018
Antalya'da "Barınakta Şenlik Var" festivali

Muratpaşa Belediyesi'nin "sokakta sahipsiz hayvan kalmasın" sloganıyla sokak hayvanları için başlattığı festival, "Barınakta Şenlik Var" adıyla Ziya Gökalp Kent Parkı'nda düzenlendi.

Muratpaşa Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, şenlikte hayvan dostları, hayvan hakları savunucuları ve bu alanda faaliyet gösteren dernekler bir araya geldi. Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçısı tenor Devrim Demirel'in sanat yönetmenliğini ve koordinatörlüğünü üstlendiği şenlik renkli görüntülere sahne oldu.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, şenlikte yaptığı konuşmada, mahalle buluşmalarında en netameli konulardan bir tanesinin sokak hayvanları oluğunu belirterek, "Çok seven komşularımız var, çok korkan komşularımız da var. Sevmek kaydıyla korkuyu anlayabiliyoruz ama Muratpaşa'da sevmemeyi kabul etmiyoruz." dedi. Barınakta Şenlik Var adıyla düzenlenen sokak hayvanları festivalinin asla basit bir yerel yönetim organizasyonu olmadığını ifade eden Uysal, "Burada bir uygarlık standardını şehrimizin ana yaşam şekli haline getirmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Başkan Uysal’ın konuşmasının ardından konserlerle devam eden şenlikte artırmaların sadece kedi köpek maması üzerinden yapıldığı müzayede düzenlendi. Müzayedede, aralarında Başkan Uysal'ın öykü kitabı Lavinya'nın Aşkla İmtihanı, yazar Ahmet Ümit'in özel imzaladığı son kitabı Kırlangıç Çığlığı'nın da aralarında bulunduğu özel eşyalar, fotoğraflar, tablolar, oyuncaklar mama üzerinde açık arttırmayla satışa çıktı. Müzayede sonucunda Muratpaşa'daki sokak hayvanları için 165 kilogram mama toplandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.