Antalya

Antalyalı turizmciden Filistinlilere yardım

10:55 16 Mayıs 2018
Antalyalı turizmciden Filistinlilere yardım

ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve bu duruma karşı çıkan Filistinlilerin İsrail askerleri tarafından katledilmesinin ardından Antalyalı turizmci Diyar İçkale Gültekin, Filistinliler için yardım kampanyası başlattı.

Turizmci Gültekin'in başlattığı "Kalbimiz Filistin'de" adlı yardım kampanyası sonucu içerisinde bebek bezi, maması, gıda maddeleri, giyecek kolilerin bulunduğu bir tır hazırlandı.

Kampanya kapsamında tırın, bir kaç gün içerisinde Filistin'e hareket edeceği öğrenildi.

Gültekin, yaptığı açıklamada, Gazze şeridinde yaşanan olayların kendilerini derinden yaraladığını ifade etti.

Filistin'de hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dilediğini dile getiren Gültekin, şunları kaydetti:

"Filistin'de yaşanan bu insanlık dramına sessiz kalmamız mümkün değildi. Kızılay ve İHH'dan Filistinlilerin neye ihtiyacı olduğunu tespit etmek amacıyla danışmanlık anlamında yardım alarak ihtiyaç listesi hazırladık. Bu liste doğrultusunda yardım kolilerimizi hazırladık. Kampanya ile yıllardır adeta tecrit hayatı yaşayan baskı ve zulüm altında yaşamaya tutsak bırakılan mazlum Filistin halkının yaralarını bir nebze olsun sarabilmek istiyoruz. Mübarek ramazan ayına girdiğimiz bu günde başlatmış olduğumuz yardım kampanyasının hem ülkemizde hem de tüm dünyada çığ gibi büyümesini ve Filistinli kardeşlerimizin yaralarını sarmasını Allah'tan niyaz ediyorum. Bir kaç gün içerisinde yardım kolilerinin bulunduğu bir tır göndereceğiz. Kampanya kapsamında bu ay içerisinde yeni yardım tırlarımız da yola çıkacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.