Antalya

Antalya'da "Ahmet Hamdi Akseki" paneli

17:25 04 Aralık 2018
Antalya'da "Ahmet Hamdi Akseki" paneli

Antalya'nın Akseki ilçesinde, eski Diyanet İşleri Başkanlarından Ahmet Hamdi Akseki adına panel düzenlendi.

Kaymakamlık ve Akseki Müftülüğü tarafından Belediye Kültür Salonu'nda gerçekleştirilen programa, Kaymakam Muhammed Emin Nasır, Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, Cumhuriyet Savcısı İsmail Erboğa, İlçe Müftüsü Sabit Doğru ile kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Nasır, burada yaptığı konuşmada, programda Akseki'nin yetiştirdiği ünlü islam alimi Ahmet Hamdi Akseki'nin her yönüyle ele alındığını söyledi.

Ahmet Hamdi Akseki'yi kamuoyuna daha yakından tanıtmak için panel düzenlediklerini vurgulayan Nasır, panelde ünlü alimin hayatı, eserleri, icra ettiği görevler, ilim anlayışı, farklı ilim dallarındaki birikimleri, tezleri, entelektüel ilgi ve yaklaşımları gibi konuların ele alındığını bildirdi.

Bir milletin en büyük zenginliğinin, tarihi, yetiştirdiği siyasi ve ilim insanları olduğunu belirten Nasır, "Bu bizim için büyük bir zenginlik kaynağıdır. Bunları anmak büyük fazilettir, anlamaya çalışmak büyük hazinedir. Bu panelde bu vefayı gösterdik." dedi.

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tekin de Akseki'nin çok eski dönemlerden beri çok önemli şahsiyetler yetiştirdiğini aktardı.

İlçenin yetiştirdiği bu önemli isimlerden birinin de Ahmet Hamdi Akseki olduğunu belirten Tekin, ünlü alim ve din adamının Diyanet İşleri'nin üçüncü başkanı olduğunu ifade etti.

Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahset Karslı ise Ahmet Hamdi Akseki'nin hayatını anlattı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.