Antalya

Antalya Film Festivali'nde ödül alan 5 film Oscar yolunda

15:13 21 Aralık 2018
Antalya Film Festivali'nde ödül alan 5 film Oscar yolunda

Festivalin çıtasının yükseldiğini vurgulayan Türel, burada ödüle layık görülen filmlerin Oscar'da yarıştığını aktardı.

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisince "Yabancı Dilde En İyi Film" dalında Oscar
adaylarının kısa listesindeki 5 film açıklandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açılamaya göre, listede bu yıl 55. Uluslararası Film Festivali'nde yarışan ve ödül alan 5 film yer aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'dan Oscar'a uzanan sürecin sevindirici olduğunu, Antalya Film Festivali'ni uluslararası boyuta taşıyarak doğru bir adım attıklarını ifade etti.

Türel, bundan sonraki süreçte Antalya'yı sadece festival şehri olmanın ötesinde küresel sinema endüstrisinin de merkezlerinden birisi haline getireceklerini belirterek, Boğaçayı'nda doğal bir film platosu ve sinema vadisi kurmaya yönelik hedeflerine yaklaştıklarını vurguladı.

Gelecek yıldan itibaren uluslararası festivalde, Oscar ve BAFTA ödülleri gibi "Türk Sinema Endüstrisi Ödülleri" vereceklerine dikkat çeken Türel, "Bu tür ödüller, Türk Sineması'na katkı sağlamak adına öncü bir model olacaktır. Sinemayı geliştirmeye yönelik bu ödüller, önemli bir boşluğu doldurarak, yol gösterecek bir kıstas olacaktır." ifadelerini kullandı.

Bu yıl düzenlenen 55. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde Türkiye prömiyerini yapan ve ödül alan Göç Mevsimi (Birds of Passage), Bir Aile İşi (Shoplifters), Ayka, Kefernahum (Capernaum) ve Soğuk Savaş (Cold War) filmleri, Oscar yarışında ilk 9'a kalan filmler arasında yer aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.