Antalya

Çuvala koyulup ölüme terk edilen köpek kurtarılamadı

12:59 22 Haziran 2019
Çuvala koyulup ölüme terk edilen köpek kurtarılamadı

Antalya’da ağzı bağlı halde bırakılmış çuvalın içinde bulunan köpeklerden biri çuvalın içinde havasızlıktan ölürken, hayatta kalmaya çalışan diğer köpek de götürüldüğü veteriner kliniğinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Antalya’nın Demre ilçesi Çayağzı mevkinde ormanlık alanda gezen 2 genç bölgede bir çuval fark etti. Çuvalın hareket ettiğini gören gençler yaklaşarak içinde ne olduğuna baktı. Çuvalı bıçakla keserek açan genç adeta dehşete kapıldı. O anları kameraya kaydeden gençler, çuvalın içinden biri ölü halde diğer de havasızlıktan ölmek üzere olan iki köpekle karşılaştı.

Köpeğin nefes aldığını fark eden genç yaşadığını görünce köpeği çuvaldan çıkardı. Köpeğe hemen su ve ekmek veren gençler diğer yandan durumu polise de ihbar etti.

Kurtarılan köpek Demre Belediyesi ekiplerince alınarak tedavisi ve bakımı için veterinere götürüldü ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Sosyal medyada paylaşılınca ortaya çıktı

Antalya’da toplumsal olaylar konusunda farkındalık sağlamak amacıyla paylaşım yapan 'Antalya Hakkında' isimli sosyal medya hesabından köpeklerin paylaşılması üzerine gerçek ortaya çıktı. Demre’de veteriner kliniğinde çalışan bir gönüllü hayvansever, kliniğe gelen köpeklere önce araba çarpmış olabileceğini değerlendirirken, sosyal medyada gördüğünün aynı köpek olduğunu fark etti.

Gönüllü, "İlk başta araba çarpmış diye düşündüm sonra sosyal medyada videoyu görünce köpeği tanıdım ve durum ortaya çıktı. Köpeği belediyenin arabasıyla Kumluca Veteriner Kliniği'ne yolladım" diye belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.