Ardahan

Dünya Sigara Bırakma Günü

12:34 09 Şubat 2016
Dünya Sigara Bırakma Günü

Ardahan Valisi Ahmet Deniz, kapalı alanlarda sigara içilmemesi ikonusunda vatandaşlara güvendiklerini ifade ederek, Ardahan'ın birçok alanda olduğu gibi bu konuda örnek olacağını belirtti.

Deniz, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle valilikte yapılan etkinliğe katıldı.

Etkinlikte son bir yıl içinde sigarayı bırakanlara hediyelerini veren Deniz, Ardahan'ın birçok noktada örnek bir il olduğunu, sigara bırakma konusunda da örnek teşkil edeceğini ifade etti.

Deniz, dünyada her 8 saniyede bir insanın sigaradan dolayı öldüğünü, Türkiye'de de bir yılda yaklaşık 110 bin insanın sigaradan kaynaklı hastalıklardan öldüğüne dikkat çekerek, "Ne demek bu, bir Ardahan nüfusu kadar insanımızı sigaradan kaybediyoruz. Korkunç bir şey. Önlenebilir olmasına rağmen bu kayıpları veriyoruz. Çocuklarımız görerek sigaraya başlıyor. Uyuşturucu kullananlar mutlaka daha önce sigara kullanmıştır. Bu çocuklarımız bizim geleceğimiz. Sağlıklarını kaybediyorlar. Ekonomik olarak ayrıca ciddi kayıp getiriyor bize. Sigara kartelleri de kar ediyorlar" diye konuştu.

Dünya Sağlık Örgütü'nün Türkiye'yi sigarayla mücadelede en başarılı 3 ülkeden biri olarak gösterdiğine işaret eden Deniz, şunları söyledi:

"Bu toplumsal bir sorumluluktur. Özellikle kapalı alanlarda sigara içilmemesi yönünde vatandaşlarımıza güveniyoruz. Ardahan birçok konuda örnek olduğu gibi bu konuda da örnek olacak. Türkiye'de nüfusa göre en fazla organ bağışında bulunan iliz. Sigara konusunda da en fazla bırakan olalım istiyoruz. Bu konuda Ardahan insanına güveniyorum. Bu nedenle duyarlılıklarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum."

Deniz, konuşmasını sigarayı bırakma konusunda yazılmış şu dizelerle bitirdi:

"Sigarayı sende bırak / yıllardır sigara içiyorsun ne oldu / zehir gibi nikotin ciğerlerine doldu / geleceğe ümitle bakarken / gül benzin sarardı soldu / ah vah desen geri gelmiyor hayat / yediklerin tatsız tuzsuz sanki bayat / kaybettiğin sağlığına iyi bak / Bunlardan ders çıkar, sigarayı sende bırak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.