Ardahan

ARÜ Rektörü Korkmaz'a Gürcistan'dan fahri doktora

15:28 26 Nisan 2016
ARÜ Rektörü Korkmaz'a Gürcistan'dan fahri doktora

Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) Başkanı ve Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz'a, Gürcistan'ın Gori Devlet Eğitim Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi.

Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gürcistan'dan bir süre önce kendisine verilen doktora unvanını ülke adına aldığını belirtti.

Bu unvana layık olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Korkmaz, şöyle devam etti:

"KÜNİB ile Kafkasya'da akademik bir diploması oluşturmuş durumdayız. Bu nedenle Türkiye ve Gürcistan arasındaki ilişkilerden dolayı bize böyle bir unvan layık görüldü. Bize doktora payesi takdim ettiler. Mutluyuz. Kafkasya'daki çalışmalarla ilgili güzel katkı sunmuşuz demek ki. Bu çalışmalarla Türkiye ve Gürcistan ilişkilerine katkıların sunulmasına vesile olduk. Bu unvanın veriliş sebebi de budur. Fahri doktora şahsıma verildi ama ben bunu bütün ülkeme verilmiş bir doktora olarak görüyorum."

Korkmaz, ARÜ ve KÜNİB olarak bölgeye daha çok katkı sunacaklarını aktararak, söz konusu çalışmaların devam edeceğini söyledi. 5 yıl önce 3 ülke 7 üniversitenin katılımıyla kurulan birliğin, 13 ülkeden 105 üniversiteye ulaşan bir eğitim organizasyonu olduğunu kaydeden Korkmaz, birliği daha da büyüteceklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.