Artvin

Cerattepe'de yapılması planlanan madencilik faaliyeti

21:47 16 Şubat 2016
Cerattepe'de yapılması planlanan madencilik faaliyeti

Artvin Valiliğinden, Cerattepe Bakır Maden sahası ile ilgili olarak, valilik tarafından hiçbir hukuksuzluğa asla müsaade edilmediği, yapılan işlemlerde de tamamen yasal sınırlar içerisinde hareket edildiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bugün sabah itibariyle ilgili firma tarafından işletilmesi planlanan Cerattepe Bakır Maden sahasına gitme talebi doğrultusunda hem vatandaşların hem de ilgili şirketin güvenliğini sağlamak üzere kolluk güçlerinin refakatinde bir çalışma yürütüldüğü belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Vatandaşlarımız şundan emin olmalıdır ki Valiliğimizce hiçbir hukuksuzluğa asla müsaade edilmediği gibi, yapılan işlemlerde de tamamen yasal sınırlar içerisinde hareket edilmektedir. Yine bugün bazı internet siteleri, haber portalları ile bazı sosyal medya hesaplarında yer alan Artvin Milletvekili Sayın Uğur Bayraktutan tarafından açıklandığı ve Sayın İçişleri Bakanımız Efkan Ala'ya izafeten söylemlendirilen 'vurun geçin' gibi bir tabir ya da talimat asla Valiliğimize iletilmemiştir ve yalandır. Vatandaşlarımızın kamu düzenini bozacak herhangi bir hususa meydan vermeyeceklerini bilmekle beraber, sağduyulu bir yaklaşım içinde bulunmaları hassaten önemlidir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.