Artvin

Vali Doğanay, mehteran takımını kabul etti

10:39 02 Kasım 2017
Vali Doğanay, mehteran takımını kabul etti

Valilik Çoruh Toplantı Salonu'nda gerçekleşen kabulde konuşan Vali Doğanay, mehteran takımına çalışmalarında başarılar dileyerek, "İlimizde mehter takımının gerekli olduğuna inanan bir kişiyim. Çünkü geçmişte askerleri coşturmak, askere heyecan vermek için savaş öncesi ve savaş sırasında kullanılan o figürleri, bugün barışta kullanmak için bunun gerekli olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Artvin Valisi Ömer Doğanay, Livane Mehteran Takımını kabul etti.

Kendisinin de liseli dönemlerinde mehteran takımında yer aldığını belirten Doğanay, "Artvin'e atandığım günlerde mehteran takımını oluşturmaya karar verdim. Artvin Valiliği olarak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde yaklaşık 30 kişiden oluşan ve aralarında devlet memurlarının da bulunduğu Livane Mehteran Takımını kurduk. Ecdadımızın yıllarca kullandığı mehter takımını Artvin'e kazandırmanın sevincini hep birlikte yaşıyoruz." diye konuştu.

Artvin Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü İsmail İnan ise mehteran takımının, bayramlar başta olmak üzere özel günlerde sundukları ecdat yadigarı marşlarla vatandaşın beğenisini ve takdirini topladığını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.