Artvin

Bakmak zorundasın diyerek kadın doktora saldırdı

08:15 25 Ağustos 2020 1 Yorum Var
Bakmak zorundasın diyerek kadın doktora saldırdı

Artvin’in Hopa ilçesinde Devlet Hastanesinde görevli Dr. Seda Kenanoğlu, Covid-19 hastası K.Ç tarafından şiddete maruz kaldı. Kendisiyle yeterince ilgilenmediği gerekçesiyle, “ Bana bakmak zorundasın” diyerek Dr. Kenanoğlu ve diğer sağlık çalışanlarına şiddet uyguladı.

Sağlık personeline şiddet olayı bu kez Artvin’in Hopa ilçesinde yaşandı. Covid-19 nedeniyle evinde karantinada olan K.Ç, 112’i arayarak rahatsızlığını belitti. Ambulansla Hopa Devlet Hastanesine getirilen K.Ç nöbetçi doktor Seda Kenanoğlu tarafından muayene edildi. Ancak kendisiyle yeterince ilgilenmediğini gerekçesiyle doktor ve Covid-19 hastası arasında tartışma yaşandı.

“Bana bakmak zorundasın” diyen Covid-19 hastası K.Ç, Dr. Kenanoğlu’nun üzerine yürüyerek, kollarını tuttu ve sarsmaya başladı. Odadan gelen sesler üzerine diğer diğer doktor ve sağlık çalışanları odaya girdi. İçeride yaşanan arbedenin ardından diğer doktor ve hemşirelerde şiddete maruz kaldı. Yaşanan olayın ardından Dr. Seda Kenanoğlu’nun şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı. K.Ç’nin Covid-19 teşhisli olduğu için gözaltı işlemi yapılamadı. Evinde karantina altında tutulan K.Ç. hakkında karantinanın ardından adli işlem yapılacak. 

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Aysun hoca 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar yetkililer burada bile yanliş yapiyor ,neymiş saglik personeline şiddete karşiyiz diye slogan atiyorlar. Biz vatandaş olarak ne saglik nede başka bir personele veya bir insana şiddet yapilmasina karşiyiz. Ben 50 yaşindayim bu yaşima kadar daha bir tane doktordan azar işitmeden ayrildigimi hatirlamiyorum, ve çevremdeki arkadaşlarimda ayni konudan müzdarip. Burada bir gerçek var saglik personelleri de vatandaşla tartuşmaya çok ama çok merakli, Ben daha bir tane doktor hemşire görmedim alttan alan ve sakinleştirici konuşan. Diyexegim görev hem vatandaşa düştügü kadarda saglikcilarada düşüyor. Insana Insan gibi davranmayi ögrenmeliler, Lütfen doktorlar
    Cevapla
  • Esra 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben saglikçi olarak aysun hanima katiliyorum. Saglik personeli gerçekten sil baştan egitilmeli, hastalara insan gibi degilde aynen bir soytari kabadayi edasiyla yaklaşiyoruz saglikçilar olarak . Saglikcilara adina vatandaşlardan özür dilemeyi bir görev bilirim. Özür diliyoruz vatandaşlarimizdan.
  • hilal71 3 yıl önce Şikayet Et
    raporlu ilaçlarınızın yazılmama durumunun ne hemşire ne de doktorla bir alakası yok.o nedenle şikayet için aradığınız yerler yanlış olmuş.bu durumdan bizler de rahatsızız.sürekli hasta ve hasta yakınları ile karşı karşıya geliyoruz.raporlu ilaçlar konusu sgk ile ilgili.sgk "raporlu ilaç kullananların sağlık kuruluşuna bizzat müracaatına gerek yoktur" diye bir genelge çıkarırsa hiç bir sıkıntı kalmaz.ancak mevcut durumda hastanın bizzat müracaatı olmadan ilaç reçete edilmesi yasal olarak suçtur ve tespit edildiğinde ilgili doktora soruşturma açılıyor.mart-nisan-mayıs aylarında ertelenmişti.en azında tekrar ertelenebilir bence.
    Cevapla
  • Muzaffer 3 yıl önce Şikayet Et
    Doktorlar insana tepeden bakıyor ters konuşuyor asıl sorun burda iyileri de var fakat geneli seni muayene ediyor hastalığını söylemeden ilaç yazıyor ağzından zorla laf aliyorsun
    Cevapla
  • Mahmut 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim Ülkemizde malesef herkes kendini hükümdar sandediyor medeniyet diye bir sey var avrupalilarin bizden ögrendikleri ve simdi bize dayattiklari/ögretmeye calistiklari... yazik bir insanin bu kadar kücülmesi baskasina saygisi sevgisi kalmamasi....
    Cevapla
  • Muzaffer 3 yıl önce Şikayet Et
    Bende kovid hastalığına yakalandım karantinanı evde geçirdim sadece ilk gün fiilasyon ekibi geldi başka kimse gelmedi jandarma daha çok gelip halimi sordu benim karantinada olup olmadığımı sordu aile hekimim beni aramadı hemşiresi aradı kronik taporluyum hemşireye söyledim ilacımı bile yazmadılar sikaye için il sağlık müdürlüğünü ve ilce sağlık müdürlüklerini aradım telefonları açmadılar bile karantina 22 gün diyerek bana ilk başta gün gün sayarak bunu tebliğ ettiler ağustosun 27 sinde karantina bitecekti ağustosun 19 unda bitirmişler kardeşim gidip raporumu yazdırmak istediğinde karantinanı bitti demişler bir dış doktoru beni sistemden 14 gün sayarak düşürmüş
    Cevapla
  • hilal71 3 yıl önce Şikayet Et
    sağlık bakanlığı covid19 ile ilgili sürekli metodolojiyi(teşhis,takip ve tedavi) yenileyip sağlık kuruluşlarına gönderiyor.şu an covid+ ama akciğer bulgusu olmayanlar evlerinde,diğerleri ise hastanede takip ve tedavi altına alınıyor.yani evde karantinada olan (+)hastalar hastalığı hafif geçirenler.siz de bu konuda şanslısınız.inşallah hafif atlatmışsınızdır.
  • Muzaffer 3 yıl önce Şikayet Et
    Pozitif çıktı test sonucun ilaç verdiler hastalığa yakalanmamismiyım
    İlk beğenen sen ol
  • Muzaffer 3 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş testim pozitif çıktı ilaç kullandim
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş sen hastalığa yakalanmamışsın ..!!! sadece covid 19 şüphesi olduğu için , tedbir amaçlı KARANTİNAYA alınmışsın..Bizde yaşadık aynı durumu ... YAKALANDIM diye SALLAMAYALIM..
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.