Çin'den ABD ve Rusya'ya nükleer mesajı!

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Çunying, nükleer silahlarla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Çunying, Rusya ve ABD'ye 'liderlik' çağrısında bulundu.

Çin'den ABD ve Rusya'ya nükleer mesajı!
Çin'den ABD ve Rusya'ya nükleer mesajı!
GİRİŞ 23.12.2016 20:57 GÜNCELLEME 23.12.2016 21:08
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, başkent Pekin'de düzenlenen olağan basın toplantısında, ABD Başkanı seçilen Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ülkelerinin nükleer silahlanmasını artırmaları yönündeki açıklamalarına ilişkin, Pekin yönetiminin nükleer silahların tamamen yasaklanmasını savunduğunu belirtti.

LİDERLİK ÖNERİSİ

Dünyanın en büyük nükleer silah kapasitesine sahip ülkelerin özel bir sorumluluk alarak söz konusu alanda silahsızlanma için başı çekmeleri gerektiğini kaydeden Hua, böylelikle nükleer silahların tamamen yasaklanması için gereken şartların oluşacağını belirtti.

Hua, ayrıca Trump'ın nükleer silahlanma konusunda izleyeceği politikayı yakından takip ettiklerini dile getirdi.

TRUMP VE PUTİN TAM TERSİ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Trump, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Dünya, nükleer silahlar konusunda kendine gelene kadar ABD nükleer kapasitesini genişletmeli ve güçlendirmeli." mesajını paylaşmıştı.

Putin ise yaptığı konuşmada, Rusya'nın stratejik nükleer kabiliyetinin artırılması gerektiğini söylemişti.

ABD'de bulunan Silahlanma Kontrolü Birliğine göre, ABD'nin 7 bin 100, Rusya'nın da 7 bin 300 nükleer savaş başlığı bulunuyor. Çin'in de 260 savaş başlığına sahip olduğu tahmin ediliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 30
  • Mechul 7 yıl önce Şikayet Et
    İnsan oğlunun ne tehlikeli bir varlık olduğu ortada. Dünyayı yaşanmaz hale getirdik bari uzaya gitmeyelim, yoksa uzayida kirletiriz.
    Cevapla
  • amin 7 yıl önce Şikayet Et
    gelen gideni aratmasa diye diliyorum ama bu adamin niyeti kotu allah firsat vermesin kendigibi boyok kafirlerden bulsunda muslumanlara bir zarsr veremesin insallah
    Cevapla
  • Çiftçi 7 yıl önce Şikayet Et
    O silahlari asla yasaklamiyacaklar cunku ALLAH onlari yani zalimleri birbirlerine temizletecektir
    Cevapla
  • Mechul 7 yıl önce Şikayet Et
    Allahin kudreti herşeyin üstünde
    Cevapla
  • Ardahanli 7 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyenin cok acil kendi uzun menzilli balistik fuzesini ve ucagini uretmesi gerekiyor
    Cevapla
  • sefkat 7 yıl önce Şikayet Et
    Bundan yıllarca önce Rusya'nın 21000 nükleer başlıklı füzelerinin olduğunu duymuştum.Bunlar afaki tartışmalar. Turkiye 5'ten büyük olmak istiyorsa,kıtalararası nükleer başlıklı füzelere caydırıcı amaçla elde etmeli.Uçak gemisi, denizden karaya ve de denizdeki haşereleri vurmak için de sofistike denizaltı füzelerine sahip olmalı.Keske kahrosun bütün silahlar desek ama dünya böyle kurulmuş.Bu dünyada silahın kadar sözün geçer.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?