Ömer El Beşir'den savaş uyarısı

Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir, ülkesiyle Güney Sudan arasında savaş çıkabileceği uyarısında bulundu.

Ömer El Beşir'den savaş uyarısı
Ömer El Beşir'den savaş uyarısı
GİRİŞ 04.02.2012 00:11 GÜNCELLEME 04.02.2012 00:11

Sudan'daki Blue Nile adlı televizyon kanalına konuşan Beşir, petrol konusunda yaşanan gerginliğin tırmanması nedeniyle ülkesiyle Güney Sudan arasında savaş çıkmasının ''muhtemel olduğunu'' belirtti.

Beşir, buna karşılık savaşı başlatan tarafın kendi ülkesi olmayacağını söyledi.

Sudan'ı yüzlerce milyon dolar değerinde petrol çalmakla suçlayan Güney Sudan hükümeti, geçen ayın sonlarında ülkedeki 900'den fazla kuyuyu kapatarak petrol üretimini durdurmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Skywolf 14 yıl önce Şikayet Et
    Fazla. Sünni kelimesinden bahsediyorsun, İran sünni hamasa yardım etti gibi, 2006 da Sünni Türkiye neden Filistini savunmadı gibi..Her ne kadar gizlemeye çalışırsan çalış, bunun bilinçaltı meali, hastalıklı bir ultra Şii mezhepçisi olduğunu göstermeye yetiyor..Bundan sonra takiptesin.
    Cevapla
  • meysem 14 yıl önce Şikayet Et
    siyonist israil. burayıda böldü işte sünni direnişçi bir lider ülkesi batı destekli hristiyan teröristler tarafından böldüler ülkeyi.bölen terörist lider ilk gezisini israile yaptı. sünni türkiye sünni araplar neden bu kardeş sünni lidere sahip çıkmıyor yani direnişçi oldun mu abd israil düşmanı oldunmu sünni şii fark etmiyor Allah sudan devletinin ve Ömer el Beşirin yardımcısı olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
100 milyar avroluk savaş uçağı projesi iptal edildi! İki ülke arasında kriz
İmamoğlu ve Özel, DSP ile görüşüyor! "Partiyi bize devredin..." Kavala ve Demirtaş detayı!