Askeri tesisten BM'ye numune verildi

İran, nükleer inceleme için Parçin Askeri tesisinden BM'ye numune verdi.

Askeri tesisten BM'ye numune verildi
Askeri tesisten BM'ye numune verildi
GİRİŞ 22.09.2015 10:04 GÜNCELLEME 22.09.2015 10:04

İran Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü Behruz Kemalvandi, örnek toplama işleminin, IAEA müfettişlerinin tesise girmeden İranlı uzmanlarca yapılıp denetçilere verildiğini açıkladı. İran'ın resmi haber ajansı İRNA'ya konuşan Sözcü, "Müfettişlerin varlığı olmadan birkaç çevresel numune tesisteki belli bölgelerden İranlı uzmanlarca alınıp müfettişlere teslim edildi" diye konuştu.

Kemalvandi, İran'ın nükleer programına ilişkin çözülmeyen meseleler ve bazı hukuki ve teknik konuların incelenmesi amacıyla da müfettişlerle İranlı muhatapları arasında çeşitli oturumların yapıldığını ifade etti.

IAEA Başkanı Amano 'tartışmalı' Parçin'i gezdi

İran'a gelen IAEA Başkanı Yukiya Amano da Parçin nükleer tesisinde incelemelerde bulunmuştu. İranlı yetkililer Amano tarafından yapılan incelemelerin 'göstermelik' olduğunu savunmuştu. Amano, Tahran temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ve İran Atom Enerjisi Başkanı Ali Ekber Salihi'yle de ikili görüşmelerde bulunmuştu.
Başkent Tahran'ın güneydoğusunda bulunan Parçin askeri kompleksinde, İran'ın askeri amaçlı nükleer denemeler yaptığı iddia edilmişti, ancak Tahran yönetimi bu iddiaları reddediyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki