Alman polisinden PKK'ya operasyon

Alman polisi, PKK'nın Saksonya bölge sorumlusu olduğu düşünülen bir kişiyi gözaltına aldı.

Alman polisinden PKK'ya operasyon
Alman polisinden PKK'ya operasyon
GİRİŞ 23.10.2015 12:42 GÜNCELLEME 23.10.2015 12:43
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğu belirtilen 44 yaşındaki kişinin çarşamba günü Dresden kentindeki bir baskında yakalandığı bildirildi.

Uzun süredir PKK'ya karşı herhangi bir operasyon gerçekleştirmeyen Almanya, Türkiye'nin Kandil operasyonlarını da eleştiriyordu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye ziyaretinin ardından PKK'ya yönelik Almanya'da operasyon başlatılması ise dikkat çekici bulundu.

Celle Başsavcılığı'nın perşembe günü yaptığı açıklamada söz konusu kişinin ‘yabancı bir terör örgütüne üye olma‘ suçlamasıyla gözaltına alındığı belirtildi.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, Aşağı Saksonya Eyalet Emniyet Teşkilatı, Saksonya polisi desteğiyle Dresden'de altı ev ve büroda arama yaptı. Bir aramanın da Hannover'de yapıldığı belirtildi.

"DAHA ÖNCE HANNOVER SORUMLUSUYDU"

Şüphelinin 2014 ortasından 2015 temmuz ayına kadar PKK'nın Hannover bölge sorumlusu olduğu, ardından Saksonya'ya geçtiği belirtiliyor. Tutuklanan kişinin perşembe günü içinde Celle'de soruşturma hakiminin önüne çıkarılacağı bildirildi.

Alman yayın kuruluşu MDR, soruşturma kapsamında söz konusu kişinin PKK için para toplama, savaşçı toplama ve propaganda faaliyetleriyle suçlandığını kaydetti.

Gözaltına alınan kişinin altlarına emir ve talimat verdiği, üstlerine de faaliyetleri hakkında rapor sunduğu belirtildi. MDR'in haberinde, Dresden'de aranan yerler arasında Alman-Kürt Dostluk Derneği'nin de bulunduğu kaydedildi.

KAYNAK: DEUTSCHE WELLE
YORUMLAR 11
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bir Çay ve Kahve içirip;PKK dan istedikleri eylemleri iyice anlatıp salıverirler.
    Cevapla
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Suriyelilerin Türkiye'de kalmasını ikna etmek için böyle daha hangi numaralara başvuracaklar bakalım..sonra salıverirler..Bunlara aldanmamak gerek!
    Cevapla
  • fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    Göstermelik yapmıştır.
    Cevapla
  • erkan 8 yıl önce Şikayet Et
    belgeler ? resimler ? yemeyin bizi!! hepsi ayak
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    İşalah bu sırf viaz yem olmasın arkasını görmekist8yoruz helehele politigde Pkk desdegcileri sorumlu Özdemir Frau Roht buar terörle icice Saucular bunarafda hrsab sorarsa belki inanırım tutarsa belki inanırım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail''den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi