Kırımoğlu hakkında tutuklama kararı

Kırım'daki Rusya yanlısı mahkeme Kırım Tatarlarının manevi lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu hakkında tutuklama kararı verdi.

Kırımoğlu hakkında tutuklama kararı
Kırımoğlu hakkında tutuklama kararı
GİRİŞ 22.01.2016 00:06 GÜNCELLEME 22.01.2016 00:11

Mahkemenin 'Organize suç' planladığını iddia ettiği Kırımoğlu 'arananlar listesi'ne dahil edildi.

Rusya tarafından 2014'te ilhak edlen Kırım'daki Tatarların manevi lideri olarak kabul edilen Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu hakkında tutuklama kararı verildi.  Akmescit kentindeki Kiev yerel mahkemesi, Rusya'nın ilhak ettiği Kırım’a girmesi yasak olan Kırım Tatar Milli Meclisi Birinci Başkanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu hakkında gıyâbi tutuklama kararı aldı.

Kırım’ın Rus savcısı Natalya Poklonskaya, Kırım savcılığının, "Kırımoğlu’nun Ukrayna'nın Kırım’a ablukasının organizatörlerinden biri olduğu" iddiasıyla mahkemeye başvurduğunu ve başvurunun kabul edildiğini açıkladı.

Kırım’ın Rus Parlamentosu Başkanı Vladimir Konstantnov, Ukrayna Milletvekili Kırımoğlu’nun ülkede yönetimin değişmesinden sonra tutuklanabileceğini öne sürdü.

Karadeniz'de statejik bir yarımada olan Kırım, 16 Mart 2014’te yapılan ve yaklaşık 250 bin Müslüman Kırım Tatarı'nın boykot ettiği referandum sonucuna dayanarak Rusya tarafından ilhak edilmişti.

Yüz binlerce Kırım Tatarı 1944 yılında Sovyet lideri Stalin tarafından anayurtları olan Kırım'dan sürgün edilmiş, yerlerine Ukraynalı ve Rus nüfus yerleştirilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Valilik açıkladı! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: Çok sayıda kişi tahliye edildi