Belçika'dan Avusturalya'ya tepki: Bu söz tehlikeli

Belçikalı Büyükelçi Bodson, Avustralya Başbakanı Turnbull’a tepki gösterdi.

Belçika'dan Avusturalya'ya tepki: Bu söz tehlikeli
Belçika'dan Avusturalya'ya tepki: Bu söz tehlikeli
GİRİŞ 24.03.2016 10:06 GÜNCELLEME 24.03.2016 10:17
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull'un, DAEŞ terör örgütünün mülteci krizini kullanarak Avrupa’ya terörist gönderdiği yönündeki açıklamasına Belçika’nın Avustralya Büyükelçisi Jean-Luc Bodson tepki gösterdi.

"TEHLİKELİ SÖZLER"

Bodson, Avustralya kamu yayıncısı ABC’ye yaptığı açıklamada, Turnbull’un Brüksel’deki terör saldırılarıyla sığınmacılar arasında ilişki varmış gibi konuşmasını "tehlikeli’" buldu.

Saldırıyı düzenleyenlerin belki yabancı kökenli olsalar da Avrupa'da doğmuş ve büyümüş kişiler olduğunu belirten Bodson, “Bence bu, çok tehlikeli bir yaklaşım. Çünkü bu aslında tam da DAEŞ’in istediği gibi terör ve göçmenler, terör ile İslam arasında kafa karışıklığı oluşturmak.” dedi. 

Başbakanı Turnbull, dün Sydney Lowy Enstitüsünde yaptığı konuşmada terör örgütü DAEŞ’in sığınmacı krizi Avrupa'ya eylemci göndermek için kullandığını ileri sürmüştü.

Turnbull "Brüksel'deki saldırılar İslamcı aşırıcıların Avrupa'da nasıl kriz noktasına ulaştığı konusunda talihsiz bir uyarıdır" şeklinde konuşmuştu.

Başbakan Turnbull, "Son istihbaratlar DAEŞ'in sığınmacı krizini Avrupa'ya eylemci göndermek için kullandığına işaret ediyor" ifadesini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Emekli 8 yıl önce Şikayet Et
    Akılcı bir yaklaşım.
    Cevapla
  • Haluk 8 yıl önce Şikayet Et
    daeşliler zaten doğma büyüme AB li. Ab nin eğitiminden geçmiş kişiler.
    Cevapla
  • alip 8 yıl önce Şikayet Et
    ilginç. belçikalı doğru demiş. Terörle İslam arasında bağ kuramazsınız. Ayrıca her göçmen de terörle alakalı diyemezsiniz.
    Cevapla
  • milletin ferdi 8 yıl önce Şikayet Et
    Avustralya’nın yaklaşımı ne kadar faşist, yanlı ve yanlış ise Belçika’nın işte bu yaklaşımı da bir o kadar doğru ve objektif.
    Cevapla
  • . Abdi Serdar 8 yıl önce Şikayet Et
    Avustralya Başbakanı da dersini almamışa benziyor. Kafasının sapıtma (mezar) taşına değmediği belli.Bir gün o da görecektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!