Papa mültecileri ziyaret edecek

Papa Franciscus, sığınmacı akınına uğrayan Yunanistan’ın Midilli adasına gelecek hafta günübirlik ziyaret gerçekleştirecek.

Papa mültecileri ziyaret edecek
Papa mültecileri ziyaret edecek
GİRİŞ 07.04.2016 14:53 GÜNCELLEME 07.04.2016 14:53

Vatikan’dan yapılan yazılı açıklamada, Papa’nın, Fener Rum Patriği Bartholomeos ve Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos’un davetine icabetle 16 Nisan cumartesi günü Midilli adasına gideceği bildirildi.

Papa’nın, Orta Doğu'daki savaş, çatışma ve istikrarsızlıktan kaçan sığınmacıların, Avrupa'ya ilk giriş yaptığı noktalardan biri olan ve Türkiye'ye de çok yakın bir konumda bulunan Midilli’deki ziyaretinde, Fener Rum Patriği Bartholomoes ve Atina ve Tüm Yunanistan Başpiskoposu II. Ieronymos da hazır bulunacak.

Açıklamada, Papa'nın programına ilişkin başka bilgiye yer verilmezken, Vatikan Sözcüsü Federico Lombardi de yaptığı açıklamada, bu konuda Yunan ve Vatikan makamları arasında temasın olduğunu söylemekle yetinmişti.

Göçmenlere yönelik hassasiyetiyle bilinen Katoliklerin ruhani lideri Franciscus, Papa olarak seçildiği Mart 2013'ten sonra ilk dış gezisini aynı yıl temmuz ayında, o dönem Akdeniz'de çok sayıda sığınmacının, Avrupa'ya kaçışta vardığı ilk nokta olan İtalya'nın Lampedusa Adası'na yapmış ve bu soruna dikkati çekmeye çalışmıştı.

Papa’nın Midilli’ye gidecek olması, İtalyan basınında "Papa, Yunanistan’ın Lampedusası'na gidiyor" başlıklarıyla duyuruldu.

Türkiye ile AB arasındaki anlaşma uyarınca Midilli adasından Türkiye'ye göçmen ve sığınmacı iadesi de 4 Nisan'da başlamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...