Jagland'dan Macron'a Türkiye uyarısı

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a, 1949'dan beri Avrupa Konseyi üyesi olan Türkiye'nin Avrupa'nın parçası olarak kalması gerektiğini belirtti

Jagland'dan Macron'a Türkiye uyarısı
Jagland'dan Macron'a Türkiye uyarısı
GİRİŞ 31.08.2017 21:10 GÜNCELLEME 31.08.2017 21:44
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, Fransa'nın başkenti Paris'te görüştüğü Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a, 1949'dan beri Avrupa Konseyi üyesi olan Türkiye'nin Avrupa ailesinin bir parçası olarak kalması gerektiğini belirtti.

Jagland ve Macron, Fransa Cumhurbaşkanlığı Sarayı Elysee'de bir araya geldi.

Avrupa Konseyinden yapılan açıklamada, görüşmede Jagland'ın, Macron'a "Türkiye ile Avrupalı ortakları arasındaki iş birliğinin ortak çıkarlara dayandığını ve Avrupa Konseyinin kurulduğu 1949'dan beri üyesi olan Türkiye'nin, Avrupa ailesinin bir parçası olduğu ve bundan böyle de bu ailenin bir parçası olması gerektiği" uyarısında bulunduğu belirtildi.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye'deki gelişmelerin yakından takip edildiği aktarılan açıklamada, "Türkiye ve Avrupa Konseyi arasında yapıcı diyaloğun korunması gerekliliğine" vurgu yapıldı.

İki liderin terörle mücadele, Rusya-Avrupa Konseyi ilişkileri başta olmak üzere, çok sayıda konuda görüş alışverişinde bulundukları kaydedilen açıklamada Jagland'ın, Macron'un Fransa'da hazırlıkları devam eden terörle mücadele yasasının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine (AİHS) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) içtihadına uygun olacağı yönündeki beyanından memnuniyet duyduğu belirtildi.

Açıklamada, Macron'un önümüzdeki günlerde Avrupa Konseyi ve AİHM'i ziyaret edeceği bilgisine de yer verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • AntiAvrupa 6 yıl önce Şikayet Et
    Aaah benim gardaşım Jagland! Avrupa'nın bir parçası zaten Türkiye. Ama Türkiye tekme-tokat dışlanıyor birlikten. Hiçbir ülkenin önüne getirilmedi Türkiye'nin önüne getirilen zorluklar. Subjektif raportörler, hazırlık yaparken kim muhalif, onun görüşünü rapora yansıttı. Yani amaca göre sahte raporlar düzenleyip, Türkiye'yi birliğin kapısında bekletme stratejisi izlediler. Kabahat Brükselde değil, bizimkilerde; vatandaşa soracaklardı oyalıyorlar. Böyle yapan Avrupa'ya hala kırmızı halı muamelesi yapıyoruz bunu anlayamıyorum. İstemiyoruz kardeşim böyle Avrupa olmaz olsun!
    Cevapla
  • yorgun yorumcu 6 yıl önce Şikayet Et
    avrupa tekrar feodal beyliklere dönecek ne işimiz var, diktatörler topluluğunda
    Cevapla
  • Asım 6 yıl önce Şikayet Et
    bunların gözü trakya bölgesinde. fetö ele geçirse idi türkiye bölünür, köprü başı tank, en azından ortaköyden edirneye kadar unut. bundan dolayı ab'den sayalım diyorlar. Yoksa hakkari/kars ab'dir diye bayılmıyorlar.
    Cevapla
  • ozumturk 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu tarz haberleri okuyoruz GINA geldi. Yıllardır aynı hikayeler. Yokmu adam gibi Türkiye iç meselerine yönelik çözümler. Bununla ilgili yorumlar haberler. Artık sabır filan kalmadı.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz aceleci davranırken atalarımızın ve büyüklerimizin aksine, bu boşlukta adamlar resmen İslam'ı da yok edemedikleri için Müslümanları yavaş yavaş dönüştüre dönüştüre etkisiz hale getirmeye çalışıyorlar ve bunda da ciddi oranda başarılılar. Fetö de bu projenin parçalarından biri. Ama karşı cevabı veremiyoruz, olmamız gerektiği gibi olursak, düzgün dürüst olursak tüm çabaları boşa gider. Biz sadece geçici savunmalar yapıyoruz maalesef! Onlar için işler tıkırında ne dersek diyelim! Müslümanlıkla alakamız kalmadı hemen hemen!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi