Aydın

İncirliova Ziraat Odası Başkanı Kaykı:

14:13 26 Ekim 2015
İncirliova Ziraat Odası Başkanı Kaykı:

"Yıllardan beri elle pamuk toplarken son yıllarda teknolojiye ayak uydurarak makineyle toplamaya başladık"

İncirliova Ziraat Odası Başkanı Ali Kaykı, "Yıllardan beri elle pamuk toplarken son yıllarda teknolojiye ayak uydurarak makineyle toplamaya başladık" dedi. 

İncirliova'da bir vatandaşa ait 180 dönümlük pamuk tarlasında, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden gelen yaklaşık 100 üreticiye, makineli pamuk hasadını uygulamalı olarak gösterildi.

Kaykı burada yaptığı açıklamada, son model pamuk toplama makineleri geliştikçe, pamuk eken çiftçinin de fazlalaştığını belirtti. 

Kaykı, "Yıllardan beri elle pamuk toplarken son yıllarda teknolojiye ayak uydurarak makineyle toplamaya başladık. Bunun gibi bir arazide bu pamuğu toplamak için en az 500 işçi gelmesi gerekiyor ki bu pamuk bir günde toplansın. Bu da mümkün olmaz" diye konuştu.

Türkiye'deki bir traktör markasının genel müdürü Özgür Barış Eryüz ise elle pamuk toplama devrinin kapandığının altını çizerek, "Türkiye'de pamuk ekili alanlar gittikçe çoğalıyor. Daha da çoğalacak. Bununla birlikte modern pamuk toplama makineleri sayısı da gün geçtikçe artıyor" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.