Aydın

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Aydın'a yatırım

10:17 05 Şubat 2016
Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Aydın'a yatırım

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 13 milyon lira tutarındaki 10 yatırımın temel atma töreni için Aydın'a gelecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Bakan Eroğlu, Cumartesi günü Aydın programı kapsamında Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen 4 tesisin temelini atacak ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından tesis edilen Kuşadası Karaoluk Yangın Gözetleme Kulesi’nin açılışını yapacak.

Bakan Eroğlu ayrıca orman köylülerini kalkındırmak için kullandırılan gelir getirici tür ve Orköy kredi sertifikalarını dağıtacak.

Açıklamada, Bakan Eroğlu'nun Aydın Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenecek toplu temel atma töreninde Karacasu Barajı gövde ve dolusavak yükseltilmesi inşaatı, Yenipazar-Dalama Sulaması yenileme ile 2 adet taşkın koruma tesisinin temellerini atacağı, orman köylülerini kalkındırmak için 15 aileye süt sığırcılığı kapsamında Orköy sertifikası ve 243 aileye gelir getirici tür sertifikalarını dağıtacağı kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Temeli atılacak tesisler ile 51 bin dekar zirai arazinin sulaması yenilenecek, 4,85 milyon metreküp su depolanacak. Ayrıca 1 ilçe ve 1 mahalle taşkın zararlarından korunacak. Bakan Eroğlu, Aydın programı çerçevesinde ayrıca 2012 ve 2015 yıllarında Aydınlılar'a verdiği 105 müjdeye ilave olarak 13 milyon liralık yatırım bedeline sahip 10 müjde daha verecek. Bu yatırımlar arasında Büyük Menderes Nehri’ne kurulacak hareketli bariyer sistemi, ağaçlandırma, fidan üretimi, orman köylülerine kredi, bal ormanı, yol yapımı ve Bafa Gölü Tabiat Parkı’nda yürüyüş yolu düzenlemesi ve kuş gözlem kulesi yapılması gibi çalışmalar yer alıyor."






YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.