Aydın

CHP İzmir Milletvekili Purçu:

19:48 28 Mart 2016
CHP İzmir Milletvekili Purçu:

TBMM Katip Üyesi ve CHP İzmir Milletvikili Özcan Purçu, "Roman vatandaşlarımızın yaşamsal en büyük sıkıntılarından birisi barınma meselesi, biz halen bu ülkenin vatandaşı olmamıza rağmen bu ülkenin gerektirdiği şekilde yaşayamıyoruz, halen çadırlarda yaşıyoruz." dedi.

Purçu, Germencik ilçesinde Roman vatandaşların kaldığı çadırları ziyaret ederek İstasyon Mahallesi'nde çadırları yanan Açar, Birgin ve Dumru ailelerine gereken desteğin verileceğini bildirdi.

Romanların ülkenin asli unsurları olduğuna dikkati çeken Purçu, "Roman vatandaşlarımızın yaşamsal en büyük sıkıntılarından birisi barınma meselesi, biz halen bu ülkenin vatandaşı olmamıza rağmen bu ülkenin gerektirdiği şekilde yaşayamıyoruz, halen çadırlarda yaşıyoruz. Çadırlarımızda sık sık yangınlar oluyor, sık sık sel baskınları oluyor, ölümler oluyor, yaralanmalar oluyor, yangınlar çıkıyor. Defalarca Meclise söylememize rağmen hiç kimse bu konuya maalesef duyarlılık göstermiyor." diye konuştu.

Purçu, hükümetin bu konuda altyapı çalışması yapması ve sorunun çözümü için acil konut projesinin hayata geçirilmesi gerektiğini savundu.

Purçu, şunları kaydetti:

"92 yıldan beri Türkiye Cumhuriyeti'nin himayesi altında yaşıyoruz ama bu bizim ülkemize yakışıyorsa biz hiç sesimizi çıkarmayacağız, aynı şekilde yaşamaya devam edeceğiz ama yakışmıyorsa da hükümetin, devletin kurumlarının bir an önce bu konuyla ilgili ivedilikle çözüme dönük çalışma başlatması lazım."

Eşyaları ile çadırı yanan Davut Açar ise Purçu'ya teşekkür ederek, zor durumda olduklarını, yardımın bir an önce yapılması gerektiğini ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.