Aydın

Vali Köşger, barajları inceledi

17:52 23 Kasım 2017
Vali Köşger, barajları inceledi

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, kentteki mevcut ve yapımı devam eden barajları inceledi.

Köşger, Çine Adnan Menderes Barajı ve yapımı devam eden Gökbel Barajı'nda incelemelerde bulunup, Koçarlı-Bağarası sulama hattı alanında yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Barajın geçen yıl kendini amorti ettiğini vurgulayan Köşger, "Merhum Başbakan Adnan Menderes'in hayali olan Çine Adnan Menderes Barajı yılda 293 milyon lira katma değer sağlıyor." dedi.

Barajda toplanan suyla Çine ve Koçarlı ovalarında yaklaşık 240 bin dekarlık alanın sulama ihtiyacının karşılandığını vurgulayan Köşger, "Baraj sulama anlamında da ciddi katma değer üretiyor. Yüzde 30 doluluk oranına sahip baraj, tam kapasitede 350 milyon metreküp su depoluyor. Geçtiğimiz yıla kadar gövde itibariyle çimento dolguyla yapılan en yüksek baraj olan Adnan Menderes Barajı yaklaşık 2 buçuk milyar lira maliyetle yapıldı." diye konuştu.

Buradaki programın ardından, yapımı devam eden Gökbel Barajı'nı ziyaret eden Köşger, bu barajın sulama amaçlı olacağını ve 2018 yılında tamamlanacağını söyledi.

Çine Adnan Menderes ve Gökbel barajlarının önemli ayaklarından birisi olan ve yapımı için yaklaşık 300 milyon liralık bütçe oluşturulan Koçarlı-Bağarası sulama hattı çalışmalarını da inceleyen Köşger, projenin 2019'da hayata geçirileceğini dile getirdi.

Projenin Koçarlı Ovası için büyük öneme sahip olduğuna dikkati çeken Köşger, "Projenin yapımında özel borular kullanıyoruz. Kullandığımız borunun metresi 5 bin 800 lira. 6 metreden oluşan borular neredeyse bir araba fiyatı yapıyor. Bu devlet gücüyle yapılan bir şey. Bunu Aydınlılar hakkediyor." ifadelerini kullandı.

Köşger'e, Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik ve DSİ 21. Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta eşlik etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.