Aydın

Aydın'da anaokulu devir teslim töreni

20:40 29 Aralık 2017
Aydın'da anaokulu devir teslim töreni

Aydın'da "Çalışan anneler mutlu çocuklar" projesi kapsamında yapımı tamamlanan anaokulunun devri yapıldı.

Aydın Sanayi Odası (AYSO), Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Aydın İl Kadın Girişimciler Kurulu iş birliğiyle çalışan annelerin çocuklarının okul öncesi eğitimleri için Umurlu Mahallesi'nde yapılan anaokulunun devir teslim töreni Aydın Valilik binasında yapıldı.

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılan okulun çalışan annelerin çocuklarını güvenle bırakabilecekleri bir tesis olduğunu söyledi.

Aydın'ın ilkokul, ortaokul ve lisede sınıf başına öğrenci ortalaması açısından iyi bir noktada olduğunu aktaran Köşger, sınıf mevcutlarının 20'yi geçmediğini belirtti.

Okul öncesi eğitimin önemine de dikkati çeken Köşger, "Aydın'da eğitimi daha iyi hale getirmek için arkadaşlarımızla gece gündüz çalışıyoruz. Bu okul öncesi eğitim, çocukların erken farkındalığının olması, daha erken sosyalleşmesi ve daha erken yaşlarda eğitimle tanışması için çok önemli. Ayrıca eğitim kalitesini arttıran bir unsur. Çalışan anneler açısından da OSB'de böyle bir tesisin kurulması önemli." diye konuştu.

Düzenlenen törene, AYSO Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Aydın İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Hünük de katıldı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.