Aydın

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

16:23 10 Ocak 2018
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Efeler ilçesinde bir otelde düzenlenen kahvaltıda gazetecilerle buluşan Köşger, tüm gazetecilerin gününü kutladı.

Projelerle ilgili bilgi veren Köşger, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Jeotermal konusunda kamuoyunda oluşan tepkilere değinen Köşger, jeotermalin doğru kullanıldığında, çevreyi en az tahrip eden tesisler olduğunu kaydetti.

İncirliova, Efeler ilçelerinin jeotermal ile ısınmasını ve soğumasını sağlamak amacıyla çalışamalar yürüttüklerini aktaran Köşger, "Aydın'ın müthiş potansiyellerinden biri jeotermal. Bu yıl itibariyle diğer jeotermal santrallerin, jeotermal kullanımının Aydın'a çevreye, doğaya zarar vermediğini araştırmak üzere bir çalışma başlatıyoruz. Biz bunu dünyadaki standartla neyse o tekniğe uygun bir şekilde enerji alanında kullanacağız." dedi. ,

Jeotermali seracılıkta da kullanmak istediklerini belirten Köşger, Efeler ilçesinde bulunan AYTER arazisine, 5 yıldızlı termal otel yapmayı planladıklarını bildirdi.

Eski başbakanlardan merhum Adnan Menderes'in Aydın için önemine dikkati çeken Köşger, Menderes'in daha iyi tanıtılması gerektiğini söyledi.

Köşger, Menderes'in mahallesi Çakırbeyli'ye yakın bir noktada müze ve organik pazar kurmayı planladıklarına işaret ederek, "Buradan geçen turistlerin görebileceği bir yer olarak değerlendirilmesini düşünüyorum. Müzeyle ilgili bir proje hazırlatıyorum. Yer bakıyoruz." ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.