Balıkesir

"Her kadın okumalı, iyi bir eğitim almalı"

11:10 08 Mart 2016
"Her kadın okumalı, iyi bir eğitim almalı"

Balıkesir'in Edremit ilçesinin Altınoluk Mahallesi'nde yaşayan ve söğüt dallarından ördüğü sepetleri satarak geçimini sağlayan 80 yaşındaki Şehriye Demirbuket, kız çocuklarının karşılarına çıkabilecek zorlukları dikkate alarak iyi bir eğitim görmesi gerektiğini belirtti.

Edremit Körfezi'nin turizm merkezlerinden Altınoluk'ta bölge halkının yanı sıra turistlere de sepet satan Demirbuket, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 25 yıl önce eşini kaybettikten sonra 6 çocuğuyla baş başa kaldığını söyledi.

Her yerde iş aradığını ancak okuması yazması olmadığı için bir yere giremediğini dile getiren Demirbuket, bir arkadaşının yardımıyla sepet örmeye başladığını anlattı.

Demirbuket, sepet için kullandığı söğüt dallarını Aydın'dan getirttiğini belirterek, 25 yıldır geçimini ördüğü sepetleri satarak sağladığını, çocuklarına baktığını ve büyüttüğünü ifade etti.

Çocuklarının evlendiğini ve kendisinden uzakta yaşadığını aktaran Demirbuket, sepetlerden elde ettiği kazancın yeterli olmadığını vurguladı.

Demirbuket, "Yıllardır çalışıyorum, hala bir evim yok. Çocuklarım büyüdü gitti başka şehirlere. İlkokulu okuyan oldu, ortaokulu, liseyi bitiren oldu. Bazısı evlendi, bazısı çalışıyor. Hepsinin kendilerine göre bütçeleri var, kendi çocukları var. Bana bir faydaları dokunmuyor. Aynı zamanda kalp yetmezliği hastalığım ve astımım var" dedi.

Devletin bağladığı yaşlılık aylığı ve sepetlerden kazandıklarıyla kirasını ödeyerek ihtiyaçlarını karşıladığını dile getiren Demirbuket, "Yaşım 80 ama çalışıyorum. Haftada 7 sepet örüyorum ve tanesini 10 liradan satıyorum. El emeği ürün aslında daha pahalı olmalı ancak bu fiyatı bile yüksek bulanlar oluyor. Buna da şükür. En azından bir şeyler yapabiliyorum" diye konuştu.

Sepet ördüğü için her gece ellerinde ağrı ve yanma hissettiğini anlatan Demirbuket, "Yaşlılıkta çalışmak kolay olmuyor ancak bu yaşıma rağmen ayakta durmam lazım. Bu yüzden her kadının okuması, iyi bir eğitim alması gerekiyor. Gelecekte başınıza ne geleceğini bilemezsiniz" ifadesini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.