Balıkesir

Balıkesir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdurmuş:

13:42 23 Mart 2016
Balıkesir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdurmuş:

Balıkesir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Erdurmuş, "Süt tozu yapımıyla ilgili çalışmalar başlamak üzere. O çalışma başladığında Balıkesir adına süt ile ilgili sorunumuz kalmayacaktır" dedi.

Balkonuk Center'da, Balıkesir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen "Yemlerdeki Mikrotoksinlerin Süt İneklerine Zararları" başlıklı seminere katılan Erdurmuş, süt üreticilerinin sorunlarının dikkate alındığını ve çözüm yolları arandığını söyledi.

Süt tozu üretimine geçişle üreticilerde büyük bir rahatlama olacağını vurgulayan Erdurmuş, "Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, HAYKOOP, süt birliklerimiz ve manda birliğimiz gece gündüz sürekli süt ile yaşanan sorunları çözmek için yoğun gayret içindeyiz. Sayın Bakanımız Faruk Çelik bu konuda talimat verdi. Süt tozu yapımıyla ilgili çalışmalar başlamak üzere. O çalışma başladığında Balıkesir adına süt ile ilgili sorunumuz kalmayacaktır" diye konuştu.

Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergün Demir ise Balıkesir nüfusunun büyük bölümünün tarım ve hayvancılıkla uğraştığını aktardı. Buna bağlı olarak nüfusun 4'te birinin kırsalda yaşadığını bildiren Demir, "Balıkesir'de yaklaşık 1,2 milyon nüfus var. Bu nüfusun yüzde 25'i kırsal kesimde yaşıyor. Tabii bunun içerisinde şehirde oturup tarımla uğraşanları da katarsak tarım nüfusu oldukça fazla. Bunun yanında en yaşlı illerden biriyiz. Bu, tarımda sonraki dönemde sıkıntı çıkartabilir" ifadelerini kullandı.

Eğitim seminerine birlik üyeleri ile çok sayıda yetiştirici katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.