Balıkesir

Balıkesir'de yedek subay ve kısa dönem erler yemin etti

13:06 27 Mayıs 2016
Balıkesir'de yedek subay ve kısa dönem erler yemin etti

Balıkesir Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda temel eğitimlerini tamamlayan 41 yedek subay ve 836 kısa dönem er için yemin töreni yapıldı.

General Kemal Kışlası'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, "Kınalı Ali" gösterisiyle devam etti.

Türk bayraklarının üzerindeki silahlara el koyarak yemin eden 363. dönem yedek subay ve erlerden birliğe ilk katılan asker Hüseyin Kanık, yaş kütüğüne plaket çaktı.

Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, törende yaptığı konuşmada, yemin eden askerlerin birliğe bir ay önce teslim olduğunu söyledi.

O gün çocuklarıyla kışlaya gelen ailelerden bazılarıyla sohbet ettiğini belirten Akyürek, "Ailelerden bazıları ağlıyorlardı ve ben onlara 'ağlamayın' dedim. 'Çünkü her Türk erkeğinin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının bunu görmesi lazım. Bu eğitim onlar için yeni bir güç olacak, hayata yeni bir bakış açısı olacak' demiştim. İşte yemin töreninde gördünüz, hepsi birer çakı gibi." diye konuştu.

Yemin eden askerler, geçit töreninin ardından yakınlarıyla hasret giderdi.

Törene, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanlığı Okullar Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu ile Balıkesir Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ömer Arık ile diğer askeri yetkililer katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.