Balıkesir

Marmara ve Kuzey Ege Denizi'nde kirlilik incelemeleri

10:31 03 Eylül 2016
Marmara ve Kuzey Ege Denizi'nde kirlilik incelemeleri

Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü Müdürü Deniz Soysal, enstitüye bağlı Su Ürünleri bölümünün, önümüzdeki dönem Marmara Denizi ve Kuzey Ege Denizi'nde kirlilik incelemeleri ve demersal balıkların stok izlenmesini yapacağını bildirdi.

Soysal, yaptığı yazılı açıklamada, enstitüye bağlı Su Ürünleri bölümünde Ege ve Marmara bölgelerindeki deniz ve iç sularda dağılım gösteren su ürünleri stoklarının izlenmesi ve yönetimine uygun araştırma çalışmaları yürütüldüğünü aktardı.

Bu çalışmalar kapsamında, Erdek, Bandırma ve Saros körfezlerinde dağılım gösteren balıkların yumurta ve larvalarının çeşitlilik, bolluk ve dağılımının araştırılmasına yönelik üç proje gerçekleştirdiklerini ifade eden Soysal, şunları kaydetti:

"Bu üç projenin dışında 'Marmara Denizi'ne Giriş Yapan Lesepsiyen (Indo-Pasifik ve Kızıldeniz kökenli) Balık Türlerinin Araştırılması' ve 'Marmara Denizi'ndeki Derin Su Pembe Karidesi'nin Stok Durumunun İzlenmesi ve Yönetimi' projelerini de tamamlayarak, sonuçlarını bakanlığa gönderdik. 'Edremit Körfezi Yapay Resiflerinin İzlenmesi' ve 'Marmara Denizi Ekonomik Demersal Balık Türlerinin Popülasyon Yapısı ve Stok Tahmini' projelerini de enstitü olarak biz yürütüyoruz. Önümüzdeki dönemde başlıca hedefimiz, ihtiyoplankton araştırmalarını genişletmek ve tür çeşitliliklerini DNA düzeyinde belirlemek. Sorumluluk alanları içinde yer alan Marmara Denizi ve Kuzey Ege Denizi'nde kirlilik incelemeleri ve demersal balıkların stok izlenmesi çalışmaları yapmak; akvaryum balıkçılığının yetiştirilmesine yönelik alt yapı çalışmaları gerçekleştirmek ve kapalı devre yavru balık ile alg üretimleri planlayarak araştırmalarda bulunmak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.