Balıkesir

Preveze Deniz Zaferi'nin 479. yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü

14:42 27 Eylül 2017
Preveze Deniz Zaferi'nin 479. yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü

Preveze Deniz Zaferi'nin 479'uncu yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü, Erdek Mayın Filosu Komutanlığında düzenlenen törenle kutlandı.

Nusret Brifing Salonu'nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Erdek Mayın Filosu Komutanı Tuğamiral Ahmet Tunç Veyisoğlu, askeri personel ve öğrencilerin katıldığı törende, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal'ın kutlama mesajlarının okunmasının ardından, günün anlam ve önemini anlatan sinevizyon gösterisi sunuldu.

Tuğamiral Veyisoğlu, burada yaptığı konuşmada, deneyimli, vatanını seven, Atatürk ilke ve inkilaplarına bağlı deniz kuvvetleri mensubu olduklarını söyledi.

Salonda bulunan lise öğrencilerine seslenen Veysioğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Oldukça yüksek teknolojiye sahip ve bulunduğumuz coğrafyada en güçlü donanmalardan biriyiz. Ayrıca dünyada kendi gemisini, denizaltısını üreten 10 ülkeden bir tanesiyiz. Öyle olmak da zorundayız. 3 tarafımızın denizlerle, 4 tarafımızın ise düşmanlarla çevrili olduğu bir coğrafyada olduğumuzu görüyorsunuz. Onun için her zaman hazır olmak zorundayız. Bu emaneti alacak olanlar da sizlersiniz. Dolayısıyla bu kadar yüksek teknolojiyi teslim alabilmek için kendinizi iyi yetiştirmeniz, bunlara hazır olmanız lazım."

Tören, mihmardarlar eşliğinde davetlilere Mayın Müzesi, "TCG Anamur" ve "TCG Akçay"ın gezdirilmesinin ardından sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.