Balıkesir

Midilli Adası Türk turistleri bekliyor

09:34 19 Nisan 2018
Midilli Adası Türk turistleri bekliyor

Türk turistlerin 21-23 Nisan'daki 3 günlük tatilde ilgi gösterdiği Yunanistan'ın Midilli Adası'na yolcu taşıyan firmalarda yoğunluk yaşanıyor.

Ayvalık Turizm Derneği Başkanı Ümit Özgültekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın hafta sonuyla birleşmesiyle 3 günlük tatilin, Kuzey Ege'de, Türk ve Yunan adalarında hareketlilik oluşturacağını söyledi.

Kıştan sonra havaların da güzel gittiği bu dönemde özlenen tatilin 23 Nisan'la birleşince 3 gün olmasının tatilcileri harekete geçirdiğini vurgulayan Özgültekin, binlerce kişinin nefes almak adına bu 3 günü iyi geçirmek istediğini anlattı.

Ayvalık kadar Midilli Adası'ndaki turizm tesislerinde de yoğunluk yaşanacağını dile getiren Özgültekin, şöyle konuştu:

"Birkaç gün önce turizm toplantısı için Midilli Adası'na gittim. Oradaki turistik tesisler, Türkiye'deki 3 günlük tatil için hummalı bir hazırlık içindelerdi. Günler öncesinde rezervasyon yaptıran Türk tatilciler, Midilli'deki turistik tesislerde yüzde 100'lük doluluk oluşturdu. Midilli Adası dört gözle Türk turistleri bekliyor. Tatilcilerimiz hem Kuzey Ege kıyılarını hem de Midilli Adası'nı dolduracak."

Ayvalık-Midilli arasında deniz ulaşımını sağlayan bir turizm acentesinin sahibi Eşref Jale de 21-23 Nisan'ı yoğun geçireceklerini söyledi.

Midilli'ye iki deniz otobüsüyle hizmet verdiklerini dile getiren Jale, "21 Nisan'da Midilli'ye gidecek deniz otobüslerimizden biri bugünden doldu. Diğeri için de talepler sürüyor. Sadece bizim firmamız olarak aldığımız rezervasyonlarda doluluk yüzde 70'e ulaştı. Bu durum, Ayvalık-Midilli Adası arasında feribot seferleri düzenleyen diğer firmalarda da aynı oranda seyrediyor." dedi.

Acente yetkilisi Nazlı Gökaşan da 3 günlük tatilde Midilli'ye yönelik bilet satışlarında artış olduğunu kaydetti.

Şu anda tek kişilik Midilli'ye gidiş-geliş bilet fiyatının 25 avro olduğunu ifade eden Gökaşan, "Paket turlarımız bir gece konaklamalı 80, iki gece konaklamalı ise 135 avro. Bu paket programlarımıza gidiş-geliş feribot bedeli, Midilli'deki kara turları, rehberlik hizmeti, otel konaklaması dahil. Bu paket turlarımıza da ilgi yoğun." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.