Balıkesir

Kırsal mahallede antika pazarı kuruluyor

14:47 08 Temmuz 2018
Kırsal mahallede antika pazarı kuruluyor

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı kırsal Çamlıbel Mahallesi'nde antika pazarı kuruluyor.

Çamlıbel Mahallesi Derneği (ÇAMDER) öncülüğünde kurulan antika pazarına, Balıkesir ve ilçelerinin yanı sıra çevre kentlerden de alıcı ve satıcılar geliyor. Bu hafta ikinci kez kurulan pazarda, Osmanlı ve Cumhuriyet'in ilk yıllarına ait çok sayıda eser sergileniyor.

ÇAMDER Başkanı İskender Azadoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, antika pazarının kurulumuna öncülük ettikleri için mutluluk duyduklarını söyledi.

Daha önce mahalledeki kadınların sosyal ve ekonomik düzeyini yükseltmek için eski okul binasını kadınlara tahsis ettirdiklerini belirten Azadoğlu, "Şimdi ilk adımın devamı olarak bu antika pazarını oluşturarak köyümüzü biraz daha uğrak yeri haline getirme çabamız var. Çevre antikacılarla görüştük. Bu ikinci haftamız ve ilgiden çok memnunuz." ifadelerini kullandı.

Çamlıbel Mahallesi Muhtarı Mustafa Çambel de antika pazarının mahallenin tanıtımına katkı sağlayacağını belirterek, turizm sezonu nedeniyle pazara olan ilginin artarak devam edeceğini vurguladı.

İzmir'in Bergama ilçesinden gelerek tezgah açan Atilla Emir de eski halı ve kilim işiyle uğraştığını anlatarak, "Burada böyle bir pazar açıldığını duyduk. Merak edip eşim ve çocuklarımla geldik. Küçük bir sergi açtık bekliyoruz. İlerleyen zamanlarda daha iyi olacağına inanıyoruz." dedi.

Pazarda tezgah açan Ali Osman Kaya da mahallede ilki geçen hafta kurulan pazarın ilgi gördüğünü dile getirerek, "Sergimde en kıymetli eserlerden biri 1700'lü yıllardan kalma el dikiş makinesi. Bunu gözümüz gibi koruyoruz. Tabi ki bu bugünün teknolojisinden çok çok farklı, el emeği. Bugüne kadar korunmuş gelmiş. Bizler de korumaya devam ediyoruz." diye konuştu.

Pazarın kurucularından Ayşın Aksu da ziyaretçi sayısından memnun olduklarını vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.