Flaş MHK yorumu! "Derhal istifa etmeliler"

Spor yorumcusu Uğur Meleke, MHK'nin Kasımpaşa-Beşiktaş maçına Halil Umut Meler'i atamasıyla ilgili çarpıcı ifadelerde bulundu.

Flaş MHK yorumu! "Derhal istifa etmeliler"
Flaş MHK yorumu! "Derhal istifa etmeliler"
GİRİŞ 01.04.2021 16:03 GÜNCELLEME 01.04.2021 20:01
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

Süper Lig'in 32. haftasında oynanacak Kasımpaşa - Beşiktaş maçına Halil Umut Meler'in atanması tartışma yarattı. Üst üste iki hafta Beşiktaş maçına atanan Halil Umut Meler ile ilgili Uğur Meleke de değerlendirmelerde bulundu. beIN SPORTS Haber'de değerlendirmelerde bulunan Meleke, "Halil Umut Meler zor durumda bırakılmıştır. Bir kulübün maçına üst üste iki hafta verilmesi skandaldır." dedi.

"MHK'NİN İŞİ MESAJ VERMEK, CEPHE OLMAK DEĞİLDİR"

"MHK'nin işi mesaj vermek, cephe olmak, taraf olmak değil. Türkiye'de futbol maçlarının en sağlıklı şekilde yönetilmesini sağlamaktır. Her maça en doğru atamayı yapmak, en doğru adaleti temin etmektir. Hakimin işi cephe olmak, taraf olmak değildir. Adil olmaktır. MHK'nin tek misyonu da adil olmaktır. Halil Umut Meler zor durumda bırakılmıştır. Bir kulübün maçına üst üste iki hafta verilmesi skandaldır. Türkiye'de ve dünyada çok az görülmüş bir şeydir."
 

Erman Toroğlu'nun sözleri gündem oldu!


"MHK HEMEN İSTİFA ETMELİDİR"

"Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus ve Mete Kalkavan'ı bir tarafa bırakıyorum. 'Biz bu hakemi istemiyoruz' dönemi zaten bitmelidir. Atamaları MHK yapmalıdır, kulüpler değil. Bununla ilgili çok bir şey söylenemez. Fakat Halil Umut Meler atamasını hiç iyi niyetli bulmuyorum. MHK bugün istifa etmelidir. İstifa etmiyorsa TFF, acilen MHK'yi görevden almalıdır."
 

Çarşı'dan Halil Umut Meler tepkisi!


"SİZİN DERDİNİZ MANŞET OLMAK"

"Sizin derdiniz manşet olmak. Türk futbolu bu kadar basit değil. Sizin bu kadar konuşulmanız, manşet olmanız için oynanmıyor bu lig. Serdar Tatlı ve komitesi acilen istifa etmelidir. Bu yapılan Halil Umut Meler'e bir kötülüktür. Halil Umut Meler, Türk futbolunun gelecek vaad eden bir hakemidir. MHK'nin görevi hakemlere kötülük yapmak değildir. Bu hareket adil değildir."
 

Beşiktaş'ta Aboubakar depremi!


Deniz Çoban: MHK gerginliği körüklemeye çalışıyor

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan eski Süper Lig hakemi Deniz Çoban, "Beşiktaş maçına Halil Umut Meler’in atanmasını gereksiz bir gerginliğe davetiye çıkartmak olarak görüyorum." dedi.

İşte Deniz Çoban'ın açıklamaları:

Hakem camiasının içinde olduğum süre boyunca ardışık iki hafta, aynı hakemin aynı takımın maçına çıktığına hiç şahit olmadım. Böylesi gergin bir ortamda yılların atama prensibini yıkmanın mantıklı bir açıklamasının olduğunu düşünmüyorum. Kasımpaşa-Beşiktaş maçına Halil Umut Meler’in atanmasını gereksiz bir gerginliğe davetiye çıkartmak olarak görüyorum.

Büyük problem çıkabilir

Sayın Serdar Tatlı, hakem camiasının hiçbir baskıdan etkilenmediği mesajını vermek istemiş olabilir ama doğabilecek sonuçları da hesaba katması gerekirdi. Olası bir hakem hatasının ardından yaşanacaklar yine hakem camiasına ve TFF’ye büyük bir problem olarak geri dönecektir. MHK Başkanlığı makamı inatlaşma makamı olmamalıydı!

Gerginliği körüklemek demek

Aynı sebeplerle Galatasaray maçına Fırat Aydınus’un atanmasını da doğru bulmuyorum. 30 aydır Galatasaray maçlarından uzakta tutulan bir hakemi; Fatih hocanın ve 3 önemli futbolcunun cezalı olduğu kritik bir maç öncesi; TFF ile Galatasaray camiasının iplerinin gerildiği bir ortamda bu maça atamak gerginliği körüklemek gibi olmuş. Nispeten Fenerbahçe maçına yapılan Cüneyt Çakır atamasına bir şey söylemiyorum. Diğerlerinin yanında bu atamanın lafı bile olmaz!

AHMET ÇAKAR: AYNI REZİLLİĞİ BANA DA YAPTILAR

Halil Umut Meler ataması hakkında konuşan eski hakem Ahmet Çakar; "Türk futbol tarihinde Serdar Tatlı'nın yaptığı olayı, bu rezilliği, aklı sıra gideri; tam 35 yıl önce bana yaptılar. Eğer yanlış hatırlamıyorsam, 1989 yılında art arda Trabzonspor'un iki maçına beni atadılar. Önce Trabzon'da Trabzonspor - Sarıyer, ardından da İstanbul'da Galatasaray - Trabzonspor maçlarını yönettim.




O gün bugündür böylesine rezillik yaşanmadı. O günler çok gençtim, anlayamamıştım. Serdar Tatlı aklı sıra gider yapıyor. Neymiş, Sergen Yalçın, 'Halil Umut Meler'i bir daha maçlarımızda görmek istemiyoruz' çıkışını yaptı diye, bu hafta oynanacak maça Meler'i atadı. Bu gider yapmak mı, yoksa tersten kolpa mı, onu hafta sonu göreceğiz. Ama MHK'nin görevi bunlar değildir. 80 milyona yedirdiğinizi zannediyorsunuz ancak bana hayatta yediremezsiniz!" ifadelerinde bulundu.

 

Ali Ece'den olay sözler! "Ayağını kaydırmak isteyenler var"

Ali Ece, Kasımpaşa-Beşiktaş maçına Halil Umut Meler’in atanmasına tepki gösterdi.

TRT Spor’da yayınlanan programda Ali Ece, Kasımpaşa-Beşiktaş maçına Halil Umut Meler’in atanmasına tepki gösterdi.

İşte Ece’nin yaptığı açıklamalar:

“Bazıları Beşiktaş yönetimini ‘Maça çıkmayalım’ diye eleştiriyor. Olur mu öyle şey? MHK’nın sezon başından beri açıklaması gereken çok şey var. Hiçbir açıklama yapmıyor. MHK, Halil Umut Meler’i hiç sevmiyor. Hatta ondan nefret edenler ve ayağını kaydırmak isteyenler var. Bu, başka türlü açıklanamaz. Adam iyi yönetse bile şimdi didik didik edecekler."

"Yapamıyorsunuz, artık yapmayın"

"Beşiktaş aleyhine hata yapsa yönetim ve taraftar, ‘Biz söylemiştik’ diyecek. Beşiktaş lehine hata yapsa ‘Baskı yaptılar’ denilecek. ‘Cem Papila kabusunun ikinci bölümü olur mu?’ diye insanlarda şüphe uyandırıyorsunuz? Yapamıyorsunuz, artık yapmayın. Ben yapamadığım şeyleri yapmıyorum. MHK'yi yönetemiyorsunuz, yönetme.”

YORUMLAR 80
  • Doğan 3 yıl önce Şikayet Et
    Yapılan hakem ataması yanlış ancak bu tepki şekillerinde doğru değil. Hakemlerde insandır hata yapabilir bildirisine ne oldu?
    Cevapla
  • Turk 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldu arkadaş biz Galatasaray olarak Fırat aydinusu istemediğinizi defalarca belirttik kimse iplemedi bjknin fbnin ayrıcalığı nedir hakem begenmiyolar mhk açıklama gereği bile duyuyor Sergen her maç Mevlana gibi geziyor etmediği küfür yok ceza değil kart bile çıkmıyor ozan bjk macinca alenen kameralara karşı kufur etti tüm Türkiye duydu ceza yok arda storyden ceza yedi eyyy aglaklar yazıklar olsun bitirdiler futbolu...
    Cevapla
  • pusat 3 yıl önce Şikayet Et
    sergen masabaşı oyunlarını iyi öğrennmiş. bjk en rahat maçını oynayacak. masada kolay kazanılıyor
    Cevapla
  • naz 3 yıl önce Şikayet Et
    fener maçında yarım kalan bjk ye atamadığı kazığı bu maçta at diye görevlendirilmiş, diğer takımların hakeme itiraz edebilir bjk itirsz edince kötü bazı kurnazlar bjk ye saldırıyor
    Cevapla
  • beygircisergen 3 yıl önce Şikayet Et
    bu hakemi bjk li mafyanin önüne yem olarak atanlar utansin sergen sen neyin pesindesin besiktas fenermacini hakem iyi yönetti sen hangi maci hakemi izledin yada niyetinmi bozuk
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle