Bilecik

Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı

13:52 25 Nisan 2016
Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı

Bilecik'te Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı etkinlikleri kapsamında "57. Alay'a Vefa Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce "Bir ölür bin diriliriz" temasıyla düzenlenen etkinlik öncesi vatandaşlar İmam Hatip Lisesi Tatbikat Camisi'nde sabah namazı kıldı.

Daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü binası önünde bir araya gelen grup, ellerinde Türk bayraklarıyla yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüşle Şeyh Edebali Türbesi'ne geldi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, burada yaptığı konuşmada, vefa duygusunun gençlere aşılanması gerektiğini vurguladı.

Etkinlikte emeği geçenleri kutlayan Vali Nayir, şunları kaydetti:

"Bilgi çağının en önemli gereklilikleri olarak eğer bunları anlamıyorsak, yalnızca teknoloji ve sanayiyi anlıyorsak, diğer uluslar içinde kendimize uygun bir yer bulmamız mümkün olmayacaktır. Onun için bu yürüyüşü çok kıymetli buluyor, değerli olduğunu ifade etmek istiyorum. Eğer gençlerimiz atalarının bu vatan uğruna yaptığı fedakarlığı bu yürüyüşlerle bu faaliyetlerle yeterince anlayabiliyorsa bu faaliyetler amacına ulaşmış demektir."

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız ise etkinlikle gençlerin tarih bilinci, milli ruh ve şuur kazanmaları ile toplumsal birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Programda, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua edilmesinin ardından Vali Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir katılımcılara çorba dağıttı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.