Bilecik

Şeyh Edebali Üniversitesi ile STB arasında işbirliği

10:59 07 Mayıs 2016
Şeyh Edebali Üniversitesi ile STB arasında işbirliği

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile Sakarya Ticaret Borsası (STB) arasında işbirliği, koordinasyonun inşası ve geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla protokol imzalandı.

Üniversiteden yapılan açıklamada, STB çalışanlarına, üyelerine ve yöneticilerine, proje yazma ve yönetme, akademik çalışmalar yürütme, saha çalışmaları yapılması, bölgesel ve sektörel sorunların tespiti ve çözümünde, bölgesel kalkınma planları gibi konularda ikili ilişkileri sağlama, yönlendirme yapması ve yürütmesi amacıyla protokol imzalandığı kaydedildi.

Araştırma kapasitesinin geliştirilerek sürdürülebilirliğini sağlayacak alt yapının oluşturulmasına yönelik STB personeline eğitim verilmesi amacıyla işbirliği yapıldığı ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Üniversite-Sanayi-STB işbirliği için tam veya yarı zamanlı olarak istekleri doğrultusunda Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğretim elemanlarından ücretsiz borsaya akademik danışman görevlendirilecek. Çıktıları hem borsanın hem de üniversitemizin stratejilerine uygun olacak, bölgesel ve sosyal kalkınma konularında çalışmalar ve projeler üretmek ve gerçekleştirilecek. Borsanın bölgesel kalkınmadaki rolü gereği sektörel ve bölgesel sorunların tespit edilmesi, çözüm önerilerine yönelik politikaların geliştirilmesi, bu politikaların kilit karar alıcılara iletilmesi sürecinde üniversitemizle işbirliği yapılacak. Gerektiğinde üniversitemiz ile işbirliği çerçevesinde politika belirleme sürecinde temel veri olarak kullanılmak üzere alan araştırmaları yapılacak. Sektörel bazlı akademik çalışmalar yapılmasını yönlendirmek amacıyla üniversitemiz ve STB'nin işbirliği yapmaları hedeflenmektedir."

Protokolü, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş ile STB Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Mete imzaladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.