Bilecik

Bilecik'te dolandırıcılık olaylarına karşı uyarı

18:50 17 Mayıs 2016
Bilecik'te dolandırıcılık olaylarına karşı uyarı

Bilecik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yöneticileri, kentte kendilerini Sosyal Yardımlaşma Vakfı personeli olarak tanıtan bazı kişilerin izinsiz para ve gıda topladığı, bu kişilere itibar edilmemesi uyarısında bulundu.

Bilecik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan (SYDV) yapılan açıklamada, il genelinde kendilerini vakıflar bölge müdürlüğü, belediye ve vakıf personeli olarak tanıtan kişilerin, gıda kolisi karşılandığında şehit yakınlarına ve gazilere yardım topladığı belirtildi.

Açıklamada, Vakıflar Bölge Müdürlüğünün gıda dağıtımını PTT Kargo aracılığıyla yaptığı hatırlatılarak, şu ifadelere yer verildi:

"SYDV personeli hane incelemesi yaparken kimliğini göstererek kendini tanıtmaktadır. Kesinlikle para, hediye talep etmemektedir. İlimiz SYDV tarafından gıda paketi dağıtımı şeklinde yardım yapılmamaktadır. Yardımlarımız banka aracılığıyla nakdi yardım şeklinde olmaktadır. Vakfımız sadece Ramazan ayında gıda paketi dağıtmak isteyen bazı vakıf ve derneklere yardımcı olmaktadır. Bu dağıtımlarda mutlaka vakıf personeli kimliğini göstermekte ve karşılığından bir teslim tutanağı imzalatılmaktadır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.