Bingöl

Genç Hatipler Minberde Hutbe Okuma Yarışması

16:39 26 Mayıs 2017
Genç Hatipler Minberde Hutbe Okuma Yarışması

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) düzenlenen "Genç Hatipler Minberde Hutbe Okuma Yarışması"nın Türkiye finali Bingöl'de yapıldı.

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce Yenişehir Mahallesi'ndeki Hacılar Camisi'nde düzenlenen yarışmaya, Kırşehir, Mersin, Van, Erzurum, Sivas, Ankara, Kocaeli, İstanbul, İzmir ve Adıyaman'dan bölge birincileri katıldı.

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı İhsan Erkul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 bölgeden gelen birincilerin Bingöl'de yarıştığını söyledi.

Yarışmalara 5 bin 280 öğrencinin katıldığını dile getiren Erkul, "İmam hatip liselerimiz arasında onları mesleki, akademik, sosyal ve kültürel anlamda en güzel şekilde yetiştirmek için farklı etkinlikler yapıyoruz. Bu çok önemli bir çalışma, önemli bir faaliyettir. Bugün Bingöl'de 10 bölgenin birincileri hutbe yarışmasında yarıştı. Hepsi güzel öğrenciler ve birbirlerinden güzel şekilde yarıştılar. 10 bölgeden gelen 10 öğrencimiz bugün Bingöl'ün farklı camilerinde hutbe okuyacaklar." ifadelerini kullandı.

Daha sonra 10 bölgenin birincisi öğrenciler, tek tek minbere çıkarak hutbe okudu.

Yarışma sonunda yapılan değerlendirme sonucu Ankara Sincan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mücahit Efe birinci, Kocaeli Derince Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Halil İbrahim Şener ikinci, Erzurum Yakutiye Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muaz Tiryaki üçüncü oldu.

Dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Programa, Bingöl Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karagöl, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl Müftüsü Mecit Can, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin ile vatandaşlar katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.