Bingöl

Mescid-i Aksa için pedal çevirdiler

19:30 01 Ağustos 2017
Mescid-i Aksa için pedal çevirdiler

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Gençlik Kolları, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki göstermek amacıyla "Kudüs İçin Yola çık" sloganıyla Bingöl’de bisiklet turu düzenledi.

Bingöl Merkez Eğitim Caddesi'nde başlayan bisiklet turu, Genç Caddesi Saat Kulesi önünde tamamlandı.

Bisiklet turu sonunda basın açıklamasını okuyan HÜDAPAR Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Fuat Sönmez, İsrail’in İslam coğrafyasındaki her işgalin, fitne ve terörün içinde yer aldığını söyledi.

"Kudüs’ün özgürlüğünü savunmadan ne özgürlük ne de insan hakları savunuculuğu yapılamaz." diyen Sönmez, şöyle devam etti:

"İslam dünyasının aydınlık günleri Kudüs'ün işgali ile yerini karanlık günlere bırakmıştır. Kudüs’ün özgürlüğünü savunmadan ne özgürlük ne de insan hakları savunuculuğu yapılamaz. Şunu net olarak anlamak gerekir ki Kudüs meselesi, sadece Filistinli Müslümanların veya Arapların meselesi değil, tüm dünya Müslümanlarının üzerinde imani bir sorumluluktur."

İslam coğrafyasında akan kanın, iç savaşların ve terör olaylarının arkasında İsrail’in doğrudan veya dolaylı olarak var olduğunu dile getiren Sönmez, "İsrail sadece Müslümanlar için değil insanlık için bir bela ve bitmek bilmeyen bir zulüm kaynağıdır. Öyleyse gün, Kudüs için bir şeyler yapma, Mescid-i Aksa’yı yalnız bırakmama günüdür.” dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.